BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizler beklemede, ek genişleme yok----

Faizler beklemede, ek genişleme yok

Faizler beklemede, ek genişleme yok
18 Aralık 2019 - 11:05 www.finansgundem.com

Dallas Fed Başkanı Kaplan ve Boston Fed Başkanı Rosengren, ABD ekonomisinin görünümünde somut bir değişiklik olmadıkça ek genişlemeye ihtiyaç olmadığını belirtti

Fed'den iki politika yapıcı ABD ekonomisinin görünümünde somut bir değişiklik olmadıkça faizlerin beklemede kalacağını yineledi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan ve Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in politika yapıcıların art arda üç faiz indirimiyle büyümeyi desteklemek için ellerinden geleni yaptıkları şeklindeki geçen haftaki mesajını tekrarladı.

Kaplan, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Ben gelecek yıl için zayıf imalatı, cansız küresel büyümeyi, oldukça cansız işletme yatırımlarını ve güçlü tüketiciyi halihazırda görünümüme katmış durumdayım.” dedi.

2020'de Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunan Kaplan, faiz değişikliğinin arkasında durması için belirttiği görünümde somut bir değişiklik olması gerektiğinin altını çizdi.

FOMC 10 – 11 Aralık toplantısında Faiz değiştirmeyerek gelecek yıl büyük bir ihtimalle beklemede kalacağının sinyalini verdi. Banka önceki üç toplantıda faiz indirimlerine gitmişti.

Bu yılki üç faiz indirimine de muhalif olan Rosengren, Kaplan'dan birkaç saat sonraki konuşmasında benzer bir duruş gösterdi.

New York'ta Forecasters Club'a konuşan Rosengren, “Ekonomiyi sabırlı bir şekilde değerlendirmek için iyi bir zaman. Görünümde somut bir değişiklik olmadıkça kısa vadede ek politika genişlemesine ihtiyaç görmüyorum.” dedi.

Finansal istikrara ilişkin tehditlere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Boston Fed Başkanı küresel ekonomi ve ticaret politikasından kaynaklı aşağı yönlü risklerin hala geçerli olduğunu belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)