BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizler artmaz, petrol fiyatı yükselir----

Faizler artmaz, petrol fiyatı yükselir

Faizler artmaz, petrol fiyatı yükselir
05 Mart 2021 - 08:49 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, ECB’nin faiz oranlarını 2025 yılının ikinci yarısına dek artırmayacağını tahmin etti.

Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs tarafından hazırlanan raporda, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz oranlarını 2025 yılının ikinci yarısına kadar yükseltmesinin beklenmediği belirtildi.

Kuruluşun değerlendirmesinde bankanın artan tahvil faizlerine karşı PEPP programı varlık alımlarını hızlandırabileceği ifade edildi. ECB'nin içine ortalama enflasyon unsurları dahil edilse de yüzde 2 simetrik enflasyon hedefine geçeceği öngörüldü. Kuruluş ayrıca AB'nin 750 milyar euroluk canlandırma fonunun 2. çeyrekte onaylanıp dağıtılmaya başlanacağını tahmin etti.

Goldman Sachs, gelecek 6 ay için OPEC+ üretimine yönelik tahminini günlük 0,9 milyon varile düşürdü ve ikinci ile üçüncü çeyrek için petrol fiyat tahminlerini yükseltti.

OPEC+'nın üretim kısıntısını Nisan ayında da devam ettirme kararı sonrasında Brent petrolü için fiyat tahminlerini revize ettiklerini ifade eden Goldman Sachs, 2021 ikinci ve üçüncü çeyrek için fiyat tahminlerini 5'er dolar artırarak varil başına 75 ve 80 dolar olarak belirlediklerini duyurdu.

2022 yılında ABD kayaç petrolü üretiminin günlük 0,3 milyon varil yükseleceğini tahmin eden Goldman Sachs, Kayaç petrolü üreticilerinin disiplininin OPEC+'nın yavaş üretim artışının gerizinde kalmasının muhtemel olduğunu ifade etti. Goldman Sachs, Brent petrolü için 2021 yılı 4'ncü çeyrek ve 2022 tahmini varil başına 75 dolar olarak belirledi.

Goldman Sachs’tan kritik Bitcoin kararı

 

Goldman Sachs dijital yatırım platformu kuruyor

 

Goldman Sachs: Petrolde talep düşecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)