BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz oranlarında değişiklik beklenmiyor----

Faiz oranlarında değişiklik beklenmiyor

Faiz oranlarında değişiklik beklenmiyor
21 Mayıs 2014 - 06:53 www.finansgundem.com

22 Mayıs'ta gerçekleştireceği PPK toplantısına ilişkin ankete katılan ekonomistlerin çoğu, faiz oranlarında değişiklik beklemiyor

AA Finans'ın, Merkez Bankası'nın 22 Mayıs'ta gerçekleştireceği PPK toplantısına ilişkin piyasa beklenti anketi sonuçlandı. Anket, 20 Ekonomistin katılımıyla yapıldı. Buna göre, ekonomistlerin 14'ü faiz oranlarında herhangi bir değişiklik öngörmezken 6 ekonomist ise farklı faiz türlerinde 25 ila 100 baz puan arasında indirim yapılabileceğini belirtiyor.

Ankete katılan ekonomistlerden 3'ü bir hafta vadeli repo ihale Faiz oranında değişiklik beklerken indirim tahmini 25 ila 50 baz puan arasında yer aldı. Beş ekonomist ise faiz koridorunda 50 baz puan indirim gerçekleşebileceği beklentisini paylaştı.

TCMB'nin gecelik marjinal fonlama oranı yüzde 12'de, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 11,5'te, borçlanma faiz oranı yüzde 8'de ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 10'da bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)