BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz kararlarının yarıdan fazlası artırım yönünde----

Faiz kararlarının yarıdan fazlası artırım yönünde

Faiz kararlarının yarıdan fazlası artırım yönünde
01 Nisan 2022 - 10:27 www.finansgundem.com

Yılın ilk çeyrek döneminde merkez bankalarının faiz kararlarından yarıdan fazlası artırım yönünde oldu.

Dünyada artan enflasyon endişelere neden olurken, buna çözüm olarak merkez bankalarının faiz kararları yakından takip edildi.

Global piyasalarda yılın ilk çeyrek dönemine merkez bankalarının aldığı faiz kararları damgasını vurdu. Merkez bankalarının Faiz kararlarından yarıdan fazlası artırım yönünde oldu.

ForeksHaber'in merkez bankası kararlarından derlediği verilere göre, yılın ilk üç ayında merkez bankaları tarafından 164 faiz kararı açıklandı. Bu kararların 83'ü faiz artırımı yönünde olurken, 80'i faizi değiştirmeme yönünde çıktı.

Çin diğerlerinden ayrıldı

Bu yıl sadece bir merkez bankası faiz indirim kararı aldı; Çin Merkez Bankası yılın ilk ayında faizi 10 baz puan aşağı çekti.

Geçen yılın son 4 toplantısında toplam 500 baz puan faiz indirimine giden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), bu yılın ilk üç toplantısında faizi değiştirmemeyi tercih etti.

ABD'de 3 yıl sonra ilk

ABD Merkez Bankası(Fed), 3 yıllık aranın ardından ilk kez Mart toplantısında 25 baz puan faiz artırımına gitti.

Bu dönemde İngiltre Merkez Bankası(BoE) iki toplantısında da faiz artırımı yönünde karar verirken, Avrupa Merkez Bankası(ECB) ve Japonya Merkez Bankası(BoJ) faiz değiştirmeme yönünde karar aldı.

Merkez Bankaları önümüzdeki süreç için de faiz artırım yönünde sinyaller vermeye devam ediyorlar. Fed'in kararında bu yıl için 6 faiz artışı yönünde sinyal geldi.

Yılın ikinci çeyrek döneminin ilk faiz kararları önümüzdeki hafta Avustralya, Romanya, Polonya, Sri Lanka, Sırbistan, Peru ve Hindistan'dan gelecek.

İmalat PMI Mart'ta 49,4’e geriledi

 

ABD'de enflasyon göstergesi zirve tazeledi

 

İtalya'da enflasyon 31 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)