BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz kararına Goldman yorumu!----

Faiz kararına Goldman yorumu!

Faiz kararına Goldman yorumu!
18 Mart 2015 - 07:08 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Merkez Bankası politika faizi tahminini gözden geçiriyor

TCMB Para Politikası Kurulu'nun kararlarını ve yaptığı açıklamaları değerlendiren Goldman Sachs, TCMB'nin faizleri değiştirmeyerek beklentilere paralel hareket ettiğini belirtti.

Goldman Sachs, PPK toplantısı sonrasında yapılan açıklamanın önceki açıklamalara göre daha ihtiyatlı ve enflasyon cephesinde daha az iyimser olduğuna da dikkat çekti.

Politik ve piyasa baskılarının son dönemde biraz hafiflediğini belirten Goldman Sachs, buunla birlikte politika belirsizliğinin önemli bir riksk faktörü olmaya devam ettiğini ve Fed politika normalleştirmesizin büyük olasılıkla oynaklığın yüksek kalmasına yol açarak, TCMB'nin para politikasını gevşetme sarmalını yeniden başlatmasını zorlaştıracağını vurguladı.

Goldman Sachs, dezenflasyonun büyük ölçüde yolunda devam ettiğini ve büyük bir piyasa yönlendiricisi olmasının muhtemel görünmediğini belirtirken, faiz tahminini göden geçirmeye aldıklarını ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)