BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz indirimi kaçınılmaz!----

Faiz indirimi kaçınılmaz!

Faiz indirimi kaçınılmaz!
09 Şubat 2015 - 10:57 www.finansgundem.com

A1 Capital Menkul Değerler Araştırma Analisti Duran Eker, beklentilerin altında gelen sanayi üretim verilerini değerlendirdi

A1 Capital Menkul Değerler Araştırma Analisti Duran Eker, sanayi üretim verilerinin ekonomik gelişmelerin istenildiği gibi devam ettiğini ve bu doğrultuda 24 Şubat tarihinde faiz indiriminin kaçınılmaz olduğunu düşünülmesi nedeniyle TL'de ani değer kayıpları yaşandığını kaydetti.

Duran Eker Foreks'e yaptığı açıklamada, haftanın ilk gününde Türkiye tarafından açıklanan Sanayi üretim verilerinin piyasayı hareketlendirdiğini kaydederek, "Sanayi üretimi Aralık ayında arındırılmamış verilerle yüzde 4,6 artış gösterdi. Bektin artışın yüzde 4,2 olacağı yönündeydi. 2014 yılının tamamında ise arındırılmamış verilerle sanayi üretimi artışı yüzde 3,6 oldu. Ayrıca mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,2 artış gösterdi" diye konuştu.

Gelen bu verilerle birlikte TL’de kazanımlar olması beklenirken, ani değer kayıpları ile USDTRY paritesinin 2,4940 seviyelerini test etmesini sağladığını vurgulayan Duran Eker, "Piyasanın gelen bu verileri Türkiye cephesinde ekonomik gelişmelerin istenildiği gibi devam ettiğini ve bu doğrultuda 24 Şubat tarihinde faiz indiriminin kaçınılmaz olduğunu düşündüğünden dolayı bu şekilde fiyatladı" diye konuştu.

Duran Eker, sakin veri akışına rağmen hareketliliğin devam edeceğini düşündükleri piyasada paritedeki kazanımlar sonrası kar realizasyonlarının gelebileceği göz önünde bulundurulsa da, 2,5000 seviyelerinin artık test edilerek yeni zirve hareketlerinin gelmesinin beklenebileceğini ifade etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)