BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz indirimi işe yarıyor----

Faiz indirimi işe yarıyor

Faiz indirimi işe yarıyor
19 Mart 2013 - 06:43 www.finansgundem.com

Faiz indirimlerinin işe yaradığını savunan Avustralya Merkez Bankası, Avustralya dolarının da ülke ekonomisine yardımcı olduğunu not düştü

Avustralya Merkez Bankası, ekonominin faiz indirimlerine yanıt verdiğini söylerken, bankanın başkan yardımcısı Philip Lowe de daha güçlü para birimi ve yüksek tasarruf seviyelerinin, maden sektöründeki sıçramaya rağmen borçlanma maliyetlerini aşağı çekmeye yardımcı olduğunu belirtti.
Parasal genişlemenin etkisinin hissedilmeye devam edeceğinin belirtildiği RBA'in 5 Mart tarihli toplantısının tutanakları, daha fazla faiz indiriminin gerekebileceğine, ancak mevcut bilgilerle önceki toplantıda faizleri sabit tutmayı daha uygun bulunduğuna işaret etti.
Avustralya doları son 2 yılda ABD doları karşısında 1.0380 dolar ortalamasını yakalayarak, önceki 20 yılın 30 cent üzerinde seyretti. Avustralya dolarındaki güçlenmede ABD ve Japonya'daki sıfır Faiz politikaları ve Avrupa Birliği'ndeki borç krizi etkili oldu. Lowe bugün AB'nin Güney Kıbrıslı tasarrufçuları kurtarma paketine zorlamasının "geri bir adım" olduğunu ve finansal sistemdeki belirsizliği artırabileceğini söyledi.
Mevduat sahiplerinin zarar yazması yaklaşımının, halka bunun bir kez daha olabileceği mesajı verdiğine dikkat çeken Lowe, bu hamlenin sistemi daha büyük sıkıntıya sokabileceğini, Avrupa'nın bankalara akınlara karşı tetikte olması gerektiğini ifade etti.
Lowe ayrıca Avustralya dolarının gücü ve finansal kriz sonrasında artan tasarruf oranının ekonomide istikrarın sağlanmasına yardımcı olduğunu belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)