BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"Faiz artışı kademeli olmalı"----

"Faiz artışı kademeli olmalı"

Faiz artışı kademeli olmalı
12 Ocak 2016 - 21:48 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde faiz artışlarının kademeli olması gerektiğini belirtti

IMF Başkanı Christine Lagarde faiz artışlarının kademeli olması gerektiğini, tersi bir durumun halihazırda kırılgan olan gelişen ülke ekonomilerine zarar verebileceğini belirtti.

Paris'te düzenlenen bankacılık konferansında konuşan Lagarde, ABD'de geçen ay faiz artırımıyla başlayan sıkılaşma politikasının 'enflasyon'da belirgin iyileşmeyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

Lagarde, "Burada temel konu, normalleşmenin hızı olacak. Biz Fed'in de vurgulamış olduğu gibi Faiz artışlarının kademeli olması ve ücret artışlarının iyileştiğine dair net kanıtlara dayanması gerektiği konusunda hemfikiriz" ifadesini kullandı.

IMF Başkanı ABD'de yüksek faizler, Euro Bölgesi ve Japonya'daki parasal genişlemelerin dolarda yükselişe neden olabileceğini, bu durumun da gelişen ülke piyasalarında kırılganlığı artırabileceğini kaydetti. 

Lagarde ayrıca petrol fiyatlarının bir süre daha düşük kalabileceğini belirtti. 

Çin ekonomisine yönelik olarak yaptığı değerlendirmede ise "Çin'de daha yavaş ancak sürdürülebilir ekonomik büyüme uzun vadede tüm dünyanın yararına olur" yorumunu yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)