BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz artışı beklemeyin----

Faiz artışı beklemeyin

Faiz artışı beklemeyin
30 Ağustos 2013 - 12:19 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Ewald Nowotny yakın vadede faiz artışı beklentileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyelerinden Avusturya Merkez Bankası başkanı Ewald Nowotny finans piyasalarının yakın vadede faiz artışı beklememeleri konusunda uyardı.
Nowotny değerlendirmesinde gelişen ülke piyasalarında yaşanan türbülansa da yer verirken bu sürecin Euro Bölgesi için doğrudan bir etki yaratmayacağını belirtti. Sürecin henüz prematüre olduğunu dile getiren Nowotny sürecin takip edilmesi gerektiğini belirtti.
Açıklanan yol planında düşük faizlerin bir süre daha devam edeceğini faiz artışının gündemde olmadığını dile getiren ECB yönetim kurulu üyesi,  bankanın enflasyon beklentilerinde istikrarı öncelik olarak koruduğunu dile getiren Nowotny, bu beklentinin gerçekleşeceği vadeye kadar faizde bir yükseliş beklenmemesi gerektiğini söyledi.
Gelecek hafta Perşembe günü yapılacak olan ECB toplantısı öncesinde piyasa beklentisi Faiz cephesinden bir değişiklik yapılmayacağı yönünde. Yüzde 0.5 ile tarihi düşük seviyelerdeki faizi 2015’e kadar bu seviyelerde tutulması beklentisi ağırlıkta.
FED’in gelecek ay azaltıma başlayacağı öngörüsünü paylaşan ECB üyesi, önemli olan konunun ne kadarlık azatlım yapılacağında olduğunu dile getirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)