BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz 9 haftanın zirvesinde----

Faiz 9 haftanın zirvesinde

Faiz 9 haftanın zirvesinde
18 Mart 2013 - 15:54 www.finansgundem.com

Hazine'nin düzenlediği ihaleler sonrasında gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 6.08 ile 9 haftanın en yükseğine ulaştı

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi Hazine'nin düzenlediği ihaleler sonrasında 8 Ocak tarihinden bu yana en yüksek seviye olan yüzde 6,08'i gördü.
Güne 5,94 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi Hazine'nin düzenlediği ihalelerde talebin zayıf olmamasına karşın önceki ihaleye göre faizlerin yükselmesinin etkisiyle yükselişe geçti ve en yüksek yüzde 6,08'i gördükten sonra yüzde 6,00 seviyelerinde dengelendi.
Tahvil-bono piyasası ve ihalelerle ilgili değerlendirmede bulunan HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu, Hazine'nin borçlanma ihalelerindeki gerçekleşmelerin bono faizlerinin seyri açışından takip edilecek en önemli olgu olduğunu belirtti.
'SABİT KUPONLU TAHVİL İHRACI BELİRLEYİCİ OLACAK'
Bu bağlamda yarın yapılacak olan 2 ve 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihraçlarına gelecek talebin ve oluşacak ortalama getirilerin de faizlerin yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden Çakıroğlu "Getiri eğrisinin tüm vadelerinde gördüğümüz yukarı yönlü hareketin yavaşlayarak da olsa devam edebileceğini düşünüyoruz" dedi.
Türkiye'nin dış ticaret dengesinde en iyinin geride kaldığına ilişkin algılama ve Merkez Bankası'nın 26 Mart'taki Para Politikası Kurulu'na ilişkin belirsizliklerin geçtiğimiz hafta itibariyle bono piyasası üzerinde baskı yarattığını ifade eden Çakıroğlu, yabancı talebinin de görece düşük kalmasının bono faizlerindeki yükselişlerin arkasındaki bir diğer faktör olduğunu kaydetti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)