BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz 1 ayın dibinde----

Faiz 1 ayın dibinde

Faiz 1 ayın dibinde
12 Eylül 2013 - 19:31 www.finansgundem.com

Gösterge tahvilin bileşik faizi son bir ayın en düşük seviyesi olan yüzde 9'a geriledi

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi son bir ayın en düşük seviyesi olan yüzde 9'a geriledi. Güne yüzde 9,17 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi gün içinde en yüksek yüzde 9,29 seviyesini gördükten sonra bu seviyeden gelen alımların etkisi ile son bir ayın en düşük seviyesi olan yüzde 9'u gördü.
Gösterge tahvilin bileşik faizi şu dakikalarda yüzde 9,18 seviyesinde işlem görüyor. Gösterge tahvilin bileşik faizi 12 Ağustos'ta yüzde 8,74 seviyesine gerilemiş ve bu seviyeden başlayan yükseliş trendi ile 27 Ağustos'ta son 1,5 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 10,24 seviyesini görmüştü. Analistler, faiz piyasasında yaşanan olumlu havada dün Resmi Gazete'de yer alan tebliğin ardından kamu kurumlarının büyük kısmının bundan böyle paralarını piyasalardaki yatırım araçlarında değerlendireceklerine ilişkin haberlerin etkili olduğunu belirtiyor. Kararın bundan sonra tahvil faizlerinin mevduat faizlerinin üzerine çıkma olasılığını düşürdüğünü belirtiren analistler, kamunun faizler üzerindeki kontrolünün bir miktar daha artabileceğini ifade ediyor. Anaslitler, ayrıca kararla birlikte son aylarda faiz piyasasında yaşanan yukarı yönlü hareketlerin bundan sonraki dönemde sınırlanabileceğini kaydediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)