BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFacebook'tan kar artışı bekleniyor----

Facebook'tan kar artışı bekleniyor

Facebook'tan kar artışı bekleniyor
30 Ocak 2013 - 22:19 www.finansgundem.com

Facebook'un başarılı mobil cihaz reklamlarından sonra gelirini yüzde 34 artıracağı söyleniyor

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, mobil cihaz reklamlarına daha fazla yüklenmesinin karşılığını artan gelirle almış olabilir.
Bloomberg tarafından gerçekleştirilen ankete göre bugün seans işlemlerinin ardından açıklanacak kâr verileri, şirketin gelirinin geçtiğimiz çeyrekte yüzde 34 artarak 1.52 milyar dolara yükseldiğini gösterebilir. Böyle bir artış Facebook'un Mayıs ayında hisselerini halka açmasının ardından ilk büyüme hızı olacak. Gelir önceki iki çeyrekte yüzde 32 büyüyerek, daha önceki çeyreklere göre bir yavaşlama göstermişti.
Facebook hisseleri, Eylül ayında geçirdikleri rekor düşüşün ardından bugüne yüzde 74 yükselerek, kullanıcılarının tabletlerinde veya akıllı cihazlarında gördüğü pazarlama mesajlarına olan talebin arttığı sinyalini verdi. Topeka Capital Markets Inc. tarafından yapılan açıklamada, mobil reklamların 4. çeyrekte şirket gelirinin yüzde 24'ünü oluşturduğu söylenirken, bir önceki çeyrekte bu rakam yüzde 14 olarak gerçekleşmişti.
Topeka Capital Markets analisti Victor Anthony, "Kullanım artık mobil cihazlara doğru kaydığı için bu cihazlar onlar için kesinlikle çok önemli. Mobil cihazlardan para kazanmada geliştiklerini göstermek durumunda olacaklar" ifadelerini kullandı.
Anthony'ye göre Mobil cihazlardan kaynaklanan gelir geçtiğimiz çeyrekte iki katına çıkarak 304 milyon dolara ulaştı. JPMorgan Chase & Co. analistleri ise mobil cihazlardan kaynaklanan gelirin 384.2 milyon dolar, yani toplam gelirin yüzde 27'si olduğunu belirttiler.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)