BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaber hiç susmuyor----

Faber hiç susmuyor

Faber hiç susmuyor
01 Şubat 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Faber, merkez bankalarının, tehlike uyarılarına kulak asmamasının cezalandırılacağını ileri sürdü

Merkez bankakalarının, tehlike uyarılarına rağmen para politikası ile "Bay Düzelt" rolünü oynamaya devam ettiğini söyleyen Gloom, Boom & Doom raporunun yazarı Marc Faber, ancak bu hamlelerin cezalandırılacağı günün de geleceğini söyledi.
"Piyasalar bir noktada kaza yaparak merkez bankalarını cezalandıracak" ifadeleriyle dikkat çeken Faber, Fed ve Avrupa Merkez Bankası gibi bankaların geliştirdiği para politikalarının ekonomiyi desteklemeyi hedeflediğini ancak bu programların aslında yalnızca piyasalarda bozulmaya neden olduğunu ileri sürdü.
"Para bastığınızda para ekonomiye düzgün bir şekilde girmiyor; önce bazı kişi ya da sektörlere gidiyor" diyen Faber, paranın bu krizde hisselere ve 5 ay önceye kadar da tahvillere gittiğini belirtti.
Fed'in sınırsız parasal genişleme programlarından ötürü ya iyice zayıflayan tahvil piyasasının çökeceğini ya da hisselerde balon oluşacağının uyarısında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)