BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEylül’de Euro Bölgesi'nde şirket kredileri hız kaybetti----

Eylül’de Euro Bölgesi'nde şirket kredileri hız kaybetti

Eylül’de Euro Bölgesi'nde şirket kredileri hız kaybetti
28 Ekim 2019 - 14:58 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde, bankalar başta olmak üzere finans kuruluşları tarafından şirketlere verilen krediler eylülde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artış gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası, bu yılın eylül ayına ilişkin şirket ve tüketici kredileri aylık artış oranlarını yayımladı. Buna göre eylül ayında finans dışı krediler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 büyüdü. Söz konusu krediler ağustosta ise yüzde 4,3 artmıştı.

Hane halkına verilen krediler de 2018'in aynı dönemine göre yüzde 3,4 artarken bir önceki aya göre değişmedi. Eylülde geniş para arzı M3 ise yüzde 5,5 büyüdü, ancak analistlerin beklentisi olan yüzde 5,7’nin altında kaldı.

ECB Yönetim Konseyi, 25 Ekim’de politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0'da bırakırken, mevduat faizini yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizini de yüzde 0,25'te sabit tutmuştu.

ECB, eylüldeki toplantısında, varlık alım programlarına 1 Kasım itibarıyla aylık 20 milyar Euro seviyesinde tekrar başlanacağını duyurmuş, 25 Ekim’de ise ilk varlık alımını 30 Ekim’de yapacağını ve söz konusu alımlara 19 Aralık ve 2 Ocak tarihlerinde Noel tatili boyunca ara verileceğini bildirmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)