BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEylemler 7. gününde----

Eylemler 7. gününde

Eylemler 7. gününde
04 Haziran 2013 - 06:46 www.finansgundem.com

Türkiye’nin gündemini oluşturan Taksim Gezi Parkı’nda başlayan eylemler dün 7’nci gününde de devam etti

Polissiz Taksim Meydanı’nda halaylar çekilirken, Başbakanlık Ofisi’ne yürümek isteyen grup ile polis arasında Dolmabahçe’de çatışma çıktı.Taksim Meydanı ve Gezi Parkı dün akşam saatlerinde hareketlenmeye başladı. Sabahtan itibaren nöbet tutan gruplar bekleyişlerini sürdürürken, çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalıklar Taksim’e gitti. Gezi Parkı tamamen doldu. Halay çeken, dinlenen gençlere her geçen dakika ellerinde bayraklarla yenileri eklendi. Polis, gün boyu Taksim ve çevresinde hiç görünmedi. Ancak akşam saatlerinde Dolmabahçe’de gerginlik çıktı. Taksim’den İnönü Stadı’na kadar giden ve Başbakanlık Ofisi’ne yürümek isteyen grup, polisin engeliyle karşılaştı. Polis, yürümekte ısrar eden gruba tazyikli su ve TOMA’lardan atılan biber gazıyla müdahale etti. Eylemciler, İnönü Stadı’nın yıkımında kullanılan iş makinesini, Dolmabahçe Sarayı’nın yanında ateşe verdi.
‘LÜTFEN DAĞILIN’ ANONSU
Polis göstericilere şu anonsu yaptı: “Günlerdir yaptığınız eylem İstanbulumuza zarar veriyor. Müdahale etmek istemiyoruz. Taş atmayın ve lütfen dağılın. Dağılmanız için size makul bir süre verilecektir. Dağılmazsanız zor kullanmak suretiyle dağıtılacaksınız. Bakınız, aranızda bir sürü provokatör var. Lütfen dağılın.” Daha sonra bazı eylemciler, polisle konuşarak, olaysız protesto yapmak istediklerini söyledi. Polis de eylemlerin amacına ulaştığını belirterek, çevreye zarar vermemelerini istedi.
DHA MUHABİRİ YARALANDI
Gümüşsuyu’nda göstericiler boş damacanaları yuvarlayarak, polisin yukarı çıkmasını engellemeye çalıştı. Dolmabahçe’de göstericilerin attığı taş sonucu DHA foto muhabiri Uğur Can yaralandı. Gruptaki bazı kişiler ise, polise taş atmamaları ve esnafa zarar vermemeleri konusunda eylemcileri uyardı. Müdahaleyle dağılan grup, Taksim’e kaçtı.
IŞIKLI, TAVALI EYLEM
Halkalı Atakent’te vatandaşlar Taksim Gezi Parkındaki olayları protesto etmek amacıyla evlerinin ışıklarını 15 dakika boyunca kapatıp-açarak eylem yaptı. Site sakinleri balkon ve pencerelere çıkarak ellerindeki tencere ve tavalarla ses çıkartarak protestoya destek verirken yoldan geçen otomobil sürücüleri de korna çalarak protestoya katıldı.
Revirlere gaz bombası atıldı
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kızılay Meydanı’ndaki yaralıları tedavi etmeye çalışan doktorların gözaltına alınması üzerine, “Hiçbir çatışma ortamında sağlık birimlerine, sağlık araçlarına müdahale edilemez. Bu suçtur” açıklamasında bulundu. Polisin revirlere gaz bombası attığı öne sürülen açıklamada, “Taksim Gezi Parkı projesini protesto eylemleri vardı. Hiçbir şiddet içermeyen bu barışçıl demokratik eylem polis tarafından terörize edildi” denildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)