BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaExxon Mobil'in karı beklentinin üzerinde----

Exxon Mobil'in karı beklentinin üzerinde

Exxon Mobil'in karı beklentinin üzerinde
01 Şubat 2013 - 16:22 www.finansgundem.com

Dünyanın en değerli şirketi Exxon Mobil'in 4. çeyrek kârı beklentilerin üzerinde arttı

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük şirketi Exxon Mobil Corp., büyüyen ucuz ABD petrol stoklarının ham petrolden akaryakıt üretmedeki marjı artırmasıyla 4. çeyrek kârının yükseldiğini açıkladı.
Texas merkezli şirketten yapılan açıklamaya göre net gelir genelde 9.95 milyar dolar ve hisse başına 2.20 dolara yükselirken, bir önceki yıl bu rakam genelde 9.4 milyar dolar ve hisse başına 1.97 dolar olmuştu. Bloomberg anketine katılan 20 analistin tahmin ortalaması ise hisse başına kârın 2 dolar olarak gerçekleşeceğini öngörüyordu.
ABD'deki kaya formasyonlarından da kaynaklanan yerel petrol stoklarındaki artışın da katkısıyla ham petrolden üretilen akaryakıt, dizel ve ısı yakıtından gelen kâr yüzde 46 artış gösterdi. New York'ta işlem gören ham petrol vadelileri 4. çeyrek boyunca yüzde 6.2 gerileyerek 88.23 dolara indi.
Kâr açıklaması ABD hisse piyasalarının açılışı öncesine denk geldi. Dün gerçekleşen işlemlerde Exxon, New York'ta yüzde 0.8 düşerek 89.97 dolara geriledi. 12 analist tarafından şirketin hisselerine yönelik "al" tavsiyesi yapılırken, 16 analist "tut" tavsiyesinde bulundu ve hiçbir analist "sat" tavsiyesi yapmadı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)