BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro'yu düşüren endişe!----

Euro'yu düşüren endişe!

Euro'yu düşüren endişe!
19 Mart 2013 - 16:54 www.finansgundem.com

Euro dolar karşısında, Güney Kıbrıs'a ilişkin endişelerle son üç ayın en düşük seviyesine indi

Euro dolar karşısında, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı Fotis Fotiou'nun, parlamentonun bugün banka vergisi kararını oylamayabileceğini kaydetmesinin, kurtarma paketinin sekteye uğrayabileceği endişelerini artırmasının ardından son üç ayın en düşük seviyesine indi.
ABD para birimi, Fed'in parasal teşvikleri devam ettirmesinin beklendiği, bugün başlayacak ve iki gün sürecek olan politika toplantısı öncesi, 16 önemli paranın büyük bölümü karşısında değer kazandı. Japon yeni dolar karşısında son dört günde ilk kez değer kaybetti. Avrupa ortak para birimi İsviçre frankı karşısında, iki yılı aşkın sürenin en uzun düşüş dönemini yaşamaya hazırlanıyor. Stamford, Connecticut'ta Royal Bank of Scotland Group Plc'ye ait RBS Securities'ten döviz stratejisti Brian Daingerfield, "Piyasalar konsolide oluyor gibi görünüyor ve Kıbrıs'tan ne sonucun çıkacağını görmek için bekliyor," dedi ve "Mevduatların garantisine yönelik kötü emsalin oluşması ile birlikte, kedi çantadan çıktı. Bu, temel göstergelerle birlikte, beklentimizin euroda daha düşüş olması şeklinde oluşmasına neden oluyor," değerlendirmesinde bulundu. Euro dolar karşısında, dün 1.2882 dolar ile 10 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, fazla değişmeyerek, New York saati ile 10:16'da 1.2954 dolarda kaldı. Euro İsviçre frankı karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 1.2219 seviyesine indi ve Aralık 2010'dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini yaşamaya hazırlanıyor. Yen dolar karşısında yüzde 0.1 düşerek 95.33 dolar ve euro karşısında yüzde 0.1 kayıpla 123.46 yen seviyelerine geldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)