BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEurogrup hedefi koydu!----

Eurogrup hedefi koydu!

Eurogrup hedefi koydu!
19 Mart 2013 - 08:35 www.finansgundem.com

Avrupalı maliye bakanları Güney Kıbrıs'ın banka vergisine hedef koydu

Euro Bölgesi Maliye Bakanları GÜney Kıbrıs'a, acil durum kredilerine ulaşmaları için 5.8 milyar euro bulmalarını söyleyerek, talep edilen rakamda bir değişiklikliğe gitmedi. Ancak yetkililer, küçük tasarrufçuları muaf tutabileceklerinin sinyalini verdi.
Güney Kıbrıs'ın 3 gün önce açıklanan kurtarma paketinin karşılığında istenen vergi şartını koruyan Eurogrup yetkilileri, Güney Kıbrıs üzerindeki baskılarını devam ettirdi. Mevduat vergisi ada ülkesinde isyanlara neden olurken, yatırımcılar için de banka hesaplarına hücum edileceği tabusunu yıkması bakımından örnek oluşturabileceği endişelerini ortaya çıkardı.
Eurogruop tarafından yapılan açıklamada, "Finansman kapsamında hedeflenen indirime ulaşmasıyla Güney Kıbrıslı yetkililerin 16 Mart'ta anlaşılan tek seferlik vergi şartında ilerleme kaydedeceği ve parasal yardımın toplam miktarını etkilemeyeceği" belirtildi.
Güney Kıbrıslı yasakoyucular, mevduat sahipleri arasında kurtarma paketinin maliyetini nasıl paylaştıracaklarını oylamaya hazırlanır ve vergi şartı piyasalarda çalkantılara neden olurken, ABD Güney Kıbrıs'taki finansal krizin çözümünde "sorumlu ve adil" bir yaklaşım çağrısında bulundu.
ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında bakanlığın Güney Kıbrıs'taki gelişmeleri yakından takip ettiği ve Hazine Bakanı Jacob J. Lew'in Avrupalı ortaklarıyla görüşmelerde bulunduğu ifade edildi. Açıklamada, Güney Kıbrıs ve Euro Bölgesi ortaklarının sorumlu, adil ve finansal istikrarı garantileyen bir çözüm bulmasının önemli olduğu vurgulandı.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)