BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro veriler öncesinde güçlendi----

Euro veriler öncesinde güçlendi

Euro veriler öncesinde güçlendi
20 Ağustos 2013 - 10:19 www.finansgundem.com

Avrupa'da bugün açıklanacak imalat ve hizmet PMI verilerinin öncesinde euro, dolar karşısında 1 haftanın en yükseğine yakın seyretti

Euro Bölgesi'nin 6 çeyrektir devam eden daralmadan toparlanmasının güçlenmeye başladığına yönelik yeni bir kanıt sunabileceği düşünülen imalat ve hizmet PMI verilerinin öncesinde euro 1 haftanın en yükseğine yaklaştı.
ABD Hazine tahvillerinin getirisinin 2 yılın zirvesine tırmanmasının ardından ve yatırımcıların parasal genişleme progmanının ne zaman azaltacağına yönelik sinyaller bulmak için Fed'in son toplantısının tutanaklarını beklemesiyle dolar, dün önemli paralar karşısında kaydettiği kazançlara tutundu. Hint rupisi rekor düşüğe geriledi ve Endonezya rupisi, ABD'nin toparlanmasıyla fonların Asya piyasalarından çıkacağı endişesiyle Nisan 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Yeni Zelanda doları, ülkenin merkez bankası başkanının kurun aşırı değerli olduğunu söylemesinin ardından değer kaybetti.
Euronun gücünün 6 çeyrektir ilk kez artı büyüme kaydedilen çeyrek ile aynı zamana rastladığını belirten Australia&New Zealand Banking Group Ltd.'ın döviz stratejistlerinden Andrew Salter, büyümede istikrar sağlanmaya başlanıldığına yönelik bazı sinyaller olduğunu belirtti.
Euro, dolara karşı yüzde 0.2 güçlenerek 1.3355'e yükseldi. Avrupa'nın ortak para biri 16 Ağustos'ta 1.3380 dolardan 9 Ağustos'tan bu yana en yükseğini test etmişti. Euro, yen karşısında 130.07'den 130.05'e ufak bir düşüş kaydetti. Dolar, yen karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 97.39'a indi.
Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminine göre Euro Bölgesi'nde imalat ve hizmet aktivite endeksi Ağustos'ta aylık bazda 50.5 puandan 50.9 puana çıktı. PMI verileri 22 Ağustos'ta açıklanacak. Bölgenin en büyük ekonomisi Almanya'da imalat endeksinin bu ay 50.7'den 51.1 puana, hizmet endeksinin de 51.3 puandan 51.7'e çıktığı tahmin ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)