BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEuro Grubu yeni başkanını bugün seçiyor----

Euro Grubu yeni başkanını bugün seçiyor

Euro Grubu yeni başkanını bugün seçiyor
04 Aralık 2017 - 07:12 www.finansgundem.com

Euro Grubu maliye bakanları bugün bir araya gelerek görevi bırakan Dijsselbloem'un halefini seçecek

Euro Bölgesi maliye bakanları bugün, Euro Grubu Başkanlığı'nı bırakma kararı alan Jeroen Dijsselbloem'un halefini seçmek üzere toplanıyor. Ülkesindeki seçim mağluybiyetinin ardından Hollanda Maliye Bakanlığı koltuğunu da derveden Dijsselbloem 13 Ocak'a kadar Euro Grubu'ndaki görevini sürdürecek.

Dijsselbloem'un yerine geçmesi muhtemel dört aday bulunuyor. Bu adaylar, Portekiz Maliye Bakanı Mario Centeno, Slovakya Maliye Bakanı Peter Kazimir, Letonya Maliye Bakanı Dana Reizniece-Ozola ve Lüksemburg Maliye Bakanı Pierre Gramegna.

Ülkesini 2011-2014 borç krizinde başarılı bir şekilde yöneten Harvard mezunu ekonomist Mario Centeno, diğer adaylar arasında bir adım öne çıkıyor.

Centeno'nun çalışmalarından övgüyle söz eden Almanya'nın eski Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Potekizli bakan için "Avrupa maliye bakanlarının Ronaldosu" ifadesini kullanmıştı. (euronews.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)