BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Grubu Başkanlığına sürpriz aday ----

Euro Grubu Başkanlığına sürpriz aday

Euro Grubu Başkanlığına sürpriz aday
18 Ocak 2013 - 11:54 www.finansgundem.com

Hollanda Maliye Bakanı Euro Grubu Başkanlığına aday oldu

Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının oluşturduğu Euro Grup başkanlığına aday olacağını açıkladı. Günlerdir adaylığıyla ilgili sorulara net cevap vermekten kaçınan Dijsselbloem, mecliste yaptığı açıklamada, adaylığına ilişkin yeterli desteğin bulunduğunu söyledi.
Bugün adaylığını grup başkanı Lüxemburg Maliye Bakanı Jean-Claude Juncker-a sunması beklenen Dijsselbloem, Hollanda ve Avrupa-nın çıkarı için aday olduğunu ifade etti.
Euro Bölgesi Maliye Bakanları 21 Ocak Pazartesi günü toplanarak, mevcut başkan Lüxemburg Maliye Bakanı Jean-Claude Juncker-in yerine geçecek ismi belirleyecek. Uzmanlar, birçok AB üyesi ülkenin desteğini aldığı belirtilen sosyal demokrat İşçi Partili (PvdA) Dijsselbloem-un başkanlığa büyük ihtimalle seçileceği yorumunda bulunuyor. Dijsselbloem, seçilmesi halinde Maliye Bakanlığı görevini de sürdürecek. Dijsselbloem-un Euro Grubu Başkanlığına seçilmesi halinde grupta Hollanda-ya ait üyelik koltuğuna ise Maliye Bakanlığı Müsteşarı Frans Weekers oturacak.
Hollanda-da iktidar ortakları Liberal Parti (VVD) ile İşçi Partisi-nin (PvdA) yanı sıra meclisin büyük bölümü Dijsselbloem-un adaylığına destek verirken, muhalefetteki Sosyalist Parti (SP) ve Özgürlük Partisi (VVD) ise karşı çıkıyor. Dijsselbloem-ın adaylığına karşı çıkan partiler, başkanlığa Hollandalı bir ismin geçmesinin ülkelerinin grupla müzakerelerde hareket kabiliyetini kısıtlayabileceği görüşünü dile getiriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)