BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro, ECB öncesi temkinli seyrediyor----

Euro, ECB öncesi temkinli seyrediyor

Euro, ECB öncesi temkinli seyrediyor
04 Şubat 2013 - 15:34 www.finansgundem.com

Euro, dolar ve yen karşısında değer kaybederken, ECB toplantısı öncesinde temkinli seyir izliyor

Euro, son dönemdeki yükselişin ardından gelen kâr satışları ile dolar ve yen karşısında değer kaybederken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu haftaki toplantısı öncesinde temkinli seyir izliyor. Euronun dolar karşısında değer kaybetmesinde, İspanya'da açıklanan zayıf işsizlik verisi ve İspanya ile İtalya'daki siyasi belirsizlik etkili oldu. İspanya'da bugün açıklanan veriye göre, euro bölgesinin dördüncü büyük ekonomisinde işsizlerin sayısı Ocak'ta yüzde 2.7'lik artışla 4.98 milyona ulaştı. Analistler euroda geçici bir geri çekilme yaşanabileceğini, ancak ECB'nin Perşembe günkü faiz kararı sonrası yapılacak basın toplantısında son dönemdeki yükselişle ilgili endişe dile getirmemesi halinde euronun yukarı yönlü seyrinin devam edeceğini söylediler.
Calyon stratejisti Adam Myers, "ECB Perşembe günü faiz indirmezse ki biz de indirmemesini bekliyoruz, euro yeniden yükselmek için serbest kalacak. Euro toplantıya dair belirsizliklerle hafif düşüş kaydedebilir veya yatay işlem görebilir" dedi.
Dolar karşısında Cuma günü 1.3710'a kadar yükselen euro bugün son olarak 1.3566'dan işlem gördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)