BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro dolar karşısında geriliyor----

Euro dolar karşısında geriliyor

Euro dolar karşısında geriliyor
19 Ekim 2015 - 18:18 www.finansgundem.com

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın teşvik söylentileriyle dolar karşısında düşüşünü devam ettiriyor

Euro, dolar karşısında üçüncü günde de düştü. Çin’in ekonomist tahminlerinden daha hızlı büyümesinin Fed’in faizi 2015 yılı içerisinde arttırmasını kolaylaştıracağı spekülasyonu euro'nun üç hafta içindeki en uzun düşüş sürecini güçlendirdi.

Ekonomistlerin, ECB Başkanı Mario Draghi’nin ek parasal teşviği değerlendireceği yönündeki yorumları, Euro’nun 16 majör para biriminin 12’si karşısında değer kaybetmesine neden oldu. Euro, ECB yetkilisi Ewald Nowotny’nin 22 Ekim’de politika yapıcıların yakın bir zamanda parasal genişlemeye gitmeyeceği yönünde sinyal vermesine rağmen düşüş kaydetti. Bugün açıklanan bir veriye göre Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi Ağustos ayında daraldı. Bloomberg Dolar Endeksi yükselişini üçüncü güne taşıdı. 

Londra’da Canadian Imperial Bank of Commerce forex strateji şefi Jeremy Stretch, “Piyasalar muhtemelen Draghi’nin demecini ve basın açıklamasını görmeyi bekliyor” dedi ve “Çin’in yolumuza çıkmayacağı ve felakete dönüşmediğine dair kesin bir yön bulana kadar bir derece bekleme süreci içerisindeyiz” dedi.

Euro, New York saatiyle yüzde 0.2 zayıflayarak 1.1326 dolar seviyesine indi. Euro, 14 Ekim itibariyle toplam kaybını genişleterek yüzde 1.4’e çıkardı. 19 Avrupa ülkesinin kullandığı para birimi, yen karşısında dayüzde 0.2 değer kaybederek 135.25 seviyesine geriledi. Dolar ise yen karşısında ufak bir miktar değişimle 119.43 seviyesinden işlem gördü. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)