BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro değer kaybetti!----

Euro değer kaybetti!

Euro değer kaybetti!
03 Nisan 2013 - 10:28 www.finansgundem.com

AMB'nin yarınki toplantısında gelecekte teşvik uygulayacağı sinyali vereceği spekülasyonu üzerine euro değer kaybetti

Japonya Merkez Bankası'nın deflasyonu sonlandırmak için tahvil alımlarını artırmasının beklendiği toplantısının başlamasıyla yen zayıfladı. Avustralya doları, ülkenin beklenenin altında dış ticaret açığı vermesinin ardından rakipleri karşısında primlendi. Tayland bahtı, merkez bankasının bugün para politikası kararını açıklamasının öncesinde 3. gününde de düştü.
Faiz indiriminin hâlâ AMB için seçenek dahilinde olduğunu, o nedenle de euro almaya istekli olmadıklarını belirten Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd.'ın New York'taki küresel piyasalar başkan yardımcısı asistanlarından Yoshitsuhu Fujita, traderların BOJ toplantısı öncesinde dolar-yendeki uzun pozisyonlarını kapamak istediklerini söyledi.
Euro, dolar karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek 1.2806 seviyesine geriledi. Yen, dolar karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 93.50 düzeyine geri çekilirken, euro karşısında 119.74'ten işlem gördü.
Euro Bölgesi'nde işsizlik oranları yılın ilk 2 ayında yüzde 12 ile rekora tırmanarak, bölgedeki resesyonun ilk çeyreğe uzadığına yönelik sinyalleri artırdı. Temmuz'dan bu yana faizleri yüzde 0.75 düzeyinde tutan AMB, ekonominin bu yıl yüzde 0.5 daralacağını öngörüyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)