BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde enflasyon bekleyişleri yükseldi----

Euro Bölgesi'nde enflasyon bekleyişleri yükseldi

Euro Bölgesi'nde enflasyon bekleyişleri yükseldi
23 Şubat 2024 - 12:07 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, tüketicilerin gelecek 12 ay için enflasyon beklentisi sabit kaldı

Avrupa Merkez Bankası tarafından yayınlanan yeni bir ankete göre, Euro Bölgesi tüketicileri arasındaki enflasyon beklentileri önümüzdeki yıl için yükseldi ve üç yıl sonrası için sabit kaldı.ECB, rekor faiz artışları ve cansız ekonomik büyümeye rağmen, %2'lik hedefe ulaşmanın bir yıldan fazla sürebileceğini söyledi.

ECB, 11 Euro Bölgesi ülkesinde 19,000 yetişkinle yapılan ankete dayanarak önümüzdeki 12 ay için medyan enflasyon beklentisinin aralık ayındaki %3,2'den ocak ayında %3,3'e yükseldiğini, üç yıl sonrası için beklentilerin ise değişmeyerek %2,5'te kaldığını açıkladı.

Enerji fiyatları beklentilerin oldukça altında ve büyüme zayıf olsa da ücretlerdeki artış hızlı seyretmeye devam ediyor ve politika yapıcılar faiz oranlarını düşürmeye başlamadan önce daha rahatlatıcı işgücü piyasası verilerine ihtiyaç duyduklarını defalarca dile getirdiler.

Anket, nominal gelir artışı beklentilerinin değişmeyerek %1,2'de kaldığını, ancak tüketicilerin ücret artışını ısrarla düşük tahmin ettiğini ve ECB'nin çalışan başına ücretin bu yıl %4,6 artmasını beklediğini gösterdi.

Tüketiciler ileriye dönük olarak hafif negatif ekonomik büyüme beklemeye devam ederken, işsizlik beklentilerini düşürdüler.

Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentilere paralel

 

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 0.8 arttı

 

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)