BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi şirketleri durgunluğa hazırlanıyor----

Euro Bölgesi şirketleri durgunluğa hazırlanıyor

Euro Bölgesi şirketleri durgunluğa hazırlanıyor
27 Ekim 2023 - 11:06 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın yaptığı ankete göre, yüksek borçlanma maliyetleri ve enflasyonun talebi azaltması nedeniyle Euro Bölgesindeki şirketler fiyatlarını daha yavaş artırıyor ve durgunluğa hazırlanıyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika yapıcıların dün gerçekleştirdikleri Yönetim Konseyi toplantısına sunulan anket sonuçlarına ilişkin özette, "Ortalama olarak, temaslar 2023'ün üçüncü ve dördüncü çeyreği için üretimde hafif bir daralmanın yanı sıra ılımlı fiyat artışıyla tutarlı olarak faaliyette kötüleşme tanımladı. Kötü performans gösteren sektörler beklenenden daha uzun süre zayıf kalırken, daha iyi performans gösteren sektörlerdeki büyümenin bazı itici güçleri azalmaya başladı" denildi.

Özette, tüketici harcamalarında topyekûn bir toparlanma beklentisinin gerçekleşmediği ve bazı şirketlerin genel faaliyetlerde önemli bir toparlanma beklentilerini gelecek yılın ikinci yarısına erteledikleri belirtildi.

Şirketler ortalama olarak ücret artışının 2023'te %5,6'dan 2024'te %4,9'a düşmesini bekliyorlar.

Ücretler üzerinde hala önemli bir yukarı yönlü baskı oluştururken, enflasyondaki gevşeme ve talep görünümündeki durgunluk, bazıları tarafından ücret taleplerini potansiyel olarak ılımlı hale getirmesi veya firmaların bunlara direnme kabiliyetini artırması bekleniyordu."

ECB, 25 Eylül ve 5 Ekim tarihleri arasında Euro Bölgesi'nde faaliyet gösteren finans sektörü dışındaki 56 büyük şirketle temasa geçti.

Avrupa Merkez Bankası faizi değiştirmedi

 

Lagarde: Euro bölgesi ekonomisi birkaç çeyrek durgunlukla karşı karşıya

 

Euro Bölgesi ekonomik aktivitesinde sürpriz düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)