BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Euro Bölgesi banka hisselerinin değerlemeleri kredi büyümesini baskılıyor----

Euro Bölgesi banka hisselerinin değerlemeleri kredi büyümesini baskılıyor

 Euro Bölgesi banka hisselerinin değerlemeleri kredi büyümesini baskılıyor
20 Kasım 2023 - 12:39 www.finansgundem.com

ECB, "Euro Bölgesi banka hisselerinin değerlemeleri gelecekteki kredi büyümesi üzerinde baskı oluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu

Avrupa Merkez Bankası, Euro Bölgesi banka hisselerinin değerlemelerinin, kredi riski ve hissedar ödemelerine ilişkin endişeleri yansıttığını ve muhtemelen borçlular için daha sıkı koşullar yoluyla gelecekteki kredi büyümesi üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

Banka kazançları bu yıl, kısmen kredi verenlerin net faiz gelirlerini artırmalarına olanak tanıyan daha yüksek ECB faiz oranları nedeniyle arttı, ancak borsa değerlemeleri geride kaldı ve birçok banka temellere göre iskontolu işlem görüyor gibi görünüyor.

ECB bir Finansal İstikrar Gözden Geçirmesi makalesinde "Yatırımcılar tarafından iskontolu olarak değerlendirilen bankaların ihtiyaç duyduklarında yeni özkaynak bulmaları muhtemelen daha zor olacağından, bu durum uzun vadede finansal istikrarı olumsuz etkileyebilir. Zayıf değerlemeler doğrudan reel ekonomiye finansman için daha sıkı şart ve koşullara dönüşür" dedi.

ECB, bankaların artan kurumsal kredi riskine maruz kalmasının ve hisselerin değer hisseleri olarak algılanmasının durgun değerlemelerde büyük rol oynadığını savundu. Ancak ECB, temel unsurların mevcut değerlemeyi tam olarak açıklamadığını ve gelecekteki hissedar ödemelerine ilişkin artan belirsizliğin de bir rol oynuyor olabileceğini ekledi.

ECB, "Temettü gelir akışının vergilendirilmesi riski, nakit akışlarını dahili olarak yeniden yatırıma dönüştüren ve daha uzak bir gelecekte yatırımcılara iade etmesi beklenen büyüme hisse senetlerine göre değerlemeleri daha güçlü bir şekilde etkiliyor" değerlendirmesini de yaptı.

ECB Başkanı Lagarde: Avrupa şu anda kritik bir kavşakta

 

IMF, ECB'nin faizi kaçta tutması gerektiğini açıkladı

 

ECB üyesi Holzmann: ECB'nin tetikte olması gerekiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)