BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro AMB ile 11 yılın düşüğüne yakın----

Euro AMB ile 11 yılın düşüğüne yakın

Euro AMB ile 11 yılın düşüğüne yakın
21 Ocak 2015 - 21:50 www.finansgundem.com

Euro, 2 AMB yetkilisinin önergede aylık 50 milyar euroluk varlık alımı olduğunu açıklaması sonrasında 11 yılın düşüğüne yaklaştı

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) yarın toplanarak, beklentilere göre ülke tahvil alım programı konusunda karar alması öncesi, 11 yılın en düşük seviyesine yaklaştı.

Euro, Bloomberg'in bildirdiği habere göre Avrupa Merkez Bankası (AMB) İcra Kurulu'nun Yönetim Konseyi'ne sunduğu önergede 2016 yılının sonuna kadar aylık 50 milyar euroluk tahvil alımının yer alması sonrasında, kazancı hafifletti. Dolar endeksi rekor seviyeye yaklaştı. Kanada doları, merkez bankasının beklenmedik şekilde faiz indirmesinin ardından, 3 yılın en sert düşüşünü kaydetti. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın teşvikleri artırmaktan geri durması sonucu, 4 günün ardından ilk kez yükseldi.

İki AMB yetkilisinin açıklamalarına göre alımlar ülke tahvili odaklı olacak ve Mart'tan önce başlamayacak. Politika yapıcılar bugün ilerleyen saatlerde toplantıya başlayacak ve yarın Frankfurt saati ile 14:30'da (TSİ 15:30) karar açıklanacak. 

New York'ta bulunan BNP Paribas SA döviz işlemleri şefi Peter Gorra, "Piyasa çok hareketli ve her yorum yön değiştirebilir. Hiç kimse gerçek detayları bilmiyor bu yüzden sadece bir şok durumu yaşanıyor ve yapılan yorumlar piyasayı sadece daha da tedirgin ediyor" yorumunu yaptı.

Euro dolar karşısında yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 13:01'de 1.1574 dolardan işlem görürken, açıklamalar öncesinde kazanç yüzde 1.1'i bulmuştu. Euro yen karşısında ise yüzde 0.5 düşüşle 136.56 yen düzeyinde. Yen dolar karşısında yüzde 0.7 güçlenerek 117.99 yen oldu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)