BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro 7 ayın zirvesine doğru----

Euro 7 ayın zirvesine doğru

Euro 7 ayın zirvesine doğru
23 Eylül 2013 - 11:05 www.finansgundem.com

Merkel'in ezici seçim zaferinin ardından euro, dolar karşısında 7 ayın zirvesine yaklaştı

Euro 7 ayın zirvesine yakın  Angela Merkel'in Almanya'daki genel seçimlerde Helmut Kohl'un 1990'daki birleşme sonrası zaferinden bu yana en büyük seçim zaferini  kazanmasıyla euro, dolar karşısında 7 ayın zirvesine yalnızca yüzde 0.3 mesafede seyretti.
Piyasanın Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltacağını değerlendirmesiyle dolar, yen karşısında değer kaybetti. Fed Açık Piyasa Komitesi'nde oy kullanma hakkı olan William C. Dudley, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın Ekim'de alımların azaltabileceğine işaret eden açıklamalarının ardından bugün konuşacak. Çin'de imalat göstergelerinden birinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından Avustralya doları güçlendi.
Oylamanın büyük değişikliklerden çok, Merkel yanlısı bir oylama olduğunu belirten New York'taki Citigroup Inc.'in G-10 döviz strateji müdürü Steven Englander, "Büyük ihtimalle Merkel Sosyal Demokratlar ile birlikte büyük bir koalisyon yapacak. Bu da euro için olumlu bir durum, çünkü hükümet euro bölgesindeki çevre ekonomilerine bir miktar yakın bir hükümet olacak" dedi.
Euro, dolar karşısında geçtiğimiz haftayı 1.3524'ten kapamasının ardından bugün Londra saati ile 6:51'de 1.3530'dan işlem gördü. Euro, 19 Eylül'de 1.3569 seviyesinden 7 ayın zirvesini kaydetmişti. Avrupa'nın ortak para birimi, yen karşısında ise yüzde 0.2 değer kaybederek 134.12'ye geriledi. Euro, bu yıl dolara karşı yüzde 2.6 ve yene karşı da yüzde 17 güçlendi.
Dolar, yen karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 99.12'ye indi. Japon borsaları bugün tatil sebebiyle kapalı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)