BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEsnaf ve KOBİ'ye büyük destek----

Esnaf ve KOBİ'ye büyük destek

Esnaf ve KOBİ'ye büyük destek
30 Mart 2014 - 08:47 www.finansgundem.com

Akbank, hükümetin 2013 yılında aldığı ‘tüketici kredileri yerine esnaf ve KOBİ kredilerini teşvik kararı’ndan sonra adeta özüne döndü

Hükümetin, bankaların esnaf ve KOBİ’leri kredilendirmesini daha avantajlı hale getirme kararını en iyi değerlendiren bankalardan biri Akbank oldu. Bankanın, ‘esnaf ve KOBİ’lere verdiği krediler yüzde 51 arttı.

Türkiye’nin ilk ‘yerel özel bankalarından’ Akbank, hükümetin 2013 yılında aldığı ‘tüketici kredileri yerine esnaf ve KOBİ kredilerini teşvik kararı’ndan sonra adeta özüne döndü. Banka 1 Temmuz 2013’te müstakil hale getirdiği KOBİ bankacılığı bölümünün esnaf ve KOBİ’lere yönelik çalışmaları sonucu sadece 8 ayda esnaf ve KOBİ’lere kullandırdığı kredi miktarını yüzde 51 artırdı. Aynı dönemde sektörün KOBİ kredileri artış oranı yüzde 36 oldu. Akbank KOBİ Bankacılığından SoOrumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Biz, Galata’da, Ulus’ta kurulmuş bir banka değiliz. Adana’da esnaf, tüccar, pamuk tüccarı, çiftçi ortaklığında kurulmuş bir bankayız. Genlerimizde zaten esnaf ve KOBİ’lere yakınlık var” diyor. Bülent Oğuz şöyle konuşuyor:

NEDEN ESNAF VE KOBİ

Geçen sene ekonomi yönetiminin aldığı kararlar çok önemliydi. Cari açık ve büyüme arasındaki çelişkiyi aşmak için tasarrufların artması, tüketime değil yatırım ve istihdama yönlendirilmesi için alınan kararlardı. Bunun için KOBİ kredilerine bazı avantajlar tanındı. Bunlar bizim aracılık maliyetlerimizi etkileyecek kararlardı. Bu çok önemli ve yerinde bir adımdı. Ayrıca tüketici kredilerinde vadeyi indirdiler, KOBİ kredilerind vade sınırı koymadılar. Böylece bankacılık sistemini KOBİ’leri ve ihracatı destekleyecek şekilde yönlendirmiş oldular. Biz de bu noktada rekabette farklılaşmak için atağa kalktık.

1.500 KİŞİLİK ÖZEL KADRO

Temel çıkış noktamız KOBİ’lere yönelik daha özel çalışmalar yapmaktı. Buna özel bir organizasyon yapımızı ve kadromuzu kurduk. Akbank aslında geleneksel olarak KOBİ’lerle çalışan bir banka. Adana-Kayseri (AK) eşrafının bankası. 66 yıllık mazimizde KOBİ’lerle açlışmak için avantajlarımız var. Şu anda bölge ve sahada toplam 1500 kişilik ekibimiz bu işle uğraşıyor. Toplam sayısı 500 bine ulaşan KOBİ müşterimize şimdi daha özel hizmetler üretiyoruz veriyoruz. 2013 yılında sektörde KOBİ kredileri yüzde 36 büyüdü ve 272 milyar liraya ulaştı. Aynı dönemde Akbank’ın KOBİ kredileri yüzde 51 artış gösterdi ve 14 milyar liraya ulaştı.

Plaza bankacıları KOBİ’de staj yaptı

AKBANK KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, esnaf, tarım işletmeleri ve KOBİ’ler için yeni ürünler çıkardıklarını anlatırken, Akbank çalışanlarını da sahada farklı bir eğitime tabi tuttuklarını söylüyor. Oğuz şöyle konuşuyor: “Bankacılarımızın ‘esnaf stajı’ programını başlattık. Plaza’da oturmakla bankacı olunmaz, eksik kalır. Bizim arkadaşlarımız esnaf ve KOBİ’lerin yanında kariyerstajı yapıyor artık. İzmir, Manisa, Balıkesir ve Edirne’de pilot çalışma yaptık 22 arkadaşımızı esnaf ve KOBİ’nin yanında staja gönderdik. Bu stajlardan çok güzel hikâyeler çıktı. Şimdi müşteriler ‘bize de staja gelin’ diyorlar.” 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)