BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEski Bakan Summers, faiz indirimine karşı eleştirilerini sürdürüyor----

Eski Bakan Summers, faiz indirimine karşı eleştirilerini sürdürüyor

Eski Bakan Summers, faiz indirimine karşı eleştirilerini sürdürüyor
22 Mart 2024 - 09:34 www.finansgundem.com

ABD’nin ekonomik politikaları ve Fed'in faiz oranları konusunda, eski Hazine Bakanı Lawrence Summers’ın eleştirileri gündemde. Summers, Fed’in yüksek enflasyon tahminlerine rağmen faiz indirimine hazır olmasını sorguluyor.

ABD eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, hala çok yüksek enflasyon tahminleri veren güçlü bir ekonomiye rağmen, önümüzdeki aylarda faiz oranlarını düşürmeye hazır olduğu sinyalini vermeye devam ettiği için Fed'i eleştirdi.

Bloomberg TV'ye konuşan Summers, "Benim hissim hala Fed'in faiz oranlarını düşürmeye başlamak için parmaklarının kaşındığı yönünde ve bunu tam olarak anlamıyorum" dedi.

Summers, "Neyin tarafsız olduğunu bilmiyorsanız, ne kadar genişletici ya da kısıtlayıcı olduğunuzu da bilemezsiniz. Para politikasının gerçekten ne kadar kısıtlayıcı olduğundan emin değilim ve bunun kanıtı gerçekten pudingin içinde" dedi. Fed'in Faiz oranlarını iki yıl önce artırmaya başlamasıyla birlikte, "para politikasının işe yaraması için çok uzun bir zaman geçti" ve yine de "ekonomi yüksek tarafta şaşırtıcı olmaya devam ediyor" dedi.

FED kararı sıradan Amerikalıları nasıl etkiledi?

 

Goldman Sachs ve JPMorgan'dan Fed faiz beklentisi

 

Fed, merakla beklenen faiz kararını açıkladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)