BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEsenyurt "Ucuzyurt" oldu----

Esenyurt "Ucuzyurt" oldu

Esenyurt Ucuzyurt oldu
10 Aralık 2013 - 11:55 www.finansgundem.com

Esenyurt'ta satışa sunulan sitelerdeki evler elde kalma riskiyle karşı karşıya. Fiyatları gün geçtikçe aşağı çekiliyor

Türkiye inşaat ile hızlı bir yükseliş yakaladı. İşini bilen müteahhitler kaliteli ve zamanında teslim ettikleri evlerle servetlerine servet kattı. Ulkehaber.com'dan Giray Topçular'ın haberine göre, merkezi lokasyonlu inşaatlar prim yaparken şehir dışında kalan inşaatlar ya ruhsat alamadı ya da müteahhitleri alıcılardan ekstra ücret istedi.

KONUT STOĞU PERİŞAN ETTİ

Konut stoğunun artmasıyla beraber talep azaldı. Azalan talep karşısında inşaat firmaları fiyatlarını aşağı çekti. 1 yıl önce Esenyurt'ta 2+1 olarak 170 bin TL'ye satılan lüks daire elde kalınca bugün pazarlıkla 100 bin TL'ye kadar düştü.
Topraktan girerek ev sahibi olanlar ise bu marjdan büyük oranda etkilendi. Hala taksitlerini ödeyerek ev sahibi olmak isteyenlerin zararı büyük. Satıştaki sıfır dairelerin fiyatlarının düşük olması ikinci el piyasasına da vurgun getirdi. İkinci el evler hem alıcı bulamıyor hem de sahipleri fiyatları aşağı çekmek istemiyor.

Metrobüsün bölgeye gitmesi, metro projelerinin olmasına rağmen aşırı konut stoğu fiyatları yükseltmek yerine düşürüyor. İnşaat firmalarının acımasız politikaları nedeniyle de bölgeye talep her geçen gün düşüyor.

KİRALAR ÇOK UYGUN 

Yeni yapılan sitelerde tüm aktivitelerin olmasına rağmen kiralar 2+1 evler için 750 TL'nin üzerine çıkamıyor. Bunun yanında evin aylık aidatı ise ortalama olarak 220 TL'yi buluyor. Yani evin sadece kira ve aidat masrafı 1000 TL. Eğer site merkezi sistemle ısınıyor ve dairelerde "pay ölçer" cihaz yoksa ısınma gideri katlanıyor. Aylık ortalama ısınma faturası 500-600 TL'yi bulabiliyor. Bu gibi olumsuz etkenleri taşıyan yeni konutlar tercih edilmiyor.
 
ESENYURTZEDELER MAHVOLDU 

Yaklaşık 5 yıl önce başlayan Esenyurt inşaat macerasında dolandırıcılıklar ve ruhsat problemleri konut alan kişileri mağdur etti.  Yol kapatıp eylem yapanlar mağdur konut sahipleri oldu. İnşaat firmalarının emsal seviyesinin çok daha üstüne çıkması nedeniyle belediye ruhsat vermedi ve inşaatlar yıllarca durdu. Evlerine taşınma hayali kuran ve ödemelerini sürdüren kişiler ise umutsuzca beklemeye başladı. Tüm bunların yanısıra inşaat sahibi firmalar alıcılardan ek ödeme talep etti. Esenyurt'ta şu anda bitmiş olarak alacakları evi neredeyse 2 kat para ödeyerek alan kişiler mağdur olmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)