BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsad'ın askerleri tedavi edildi----

Esad'ın askerleri tedavi edildi

Esad'ın askerleri tedavi edildi
05 Nisan 2013 - 06:10 www.finansgundem.com

Suriye’de hâlâ Beşar Esad yönetimine bağlı olan 70 Suriye askerinin geçen ay Türkiye’de tedavi edildiklerini açıkladı

ANTAKYA Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriye’de hâlâ Esad yönetimine bağlı olan ve muhaliflere karşı savaşan 70 Suriye askerinin geçen ay Türkiye’de tedavi edildiğini açıkladı.
Marsilya’daki Akdeniz yerel ve bölgesel yöneticiler forumunda Hürriyet’e konuşan Savaş, Suriyeli askerlerin sınırda yaralı olarak Türk askerinden yardım istediğini, Türkiye’ye kabul edilerek Antakya’daki hastanelerde tedavi gördüklerini söyledi. Kendisi de tıp doktoru olan Savaş, “Kamuoyunun bundan haberi bile olmadı. Biz konuya insani açıdan bakıyoruz. İnsani açıdan yardıma ihtiyaç duyana ayrım yapmadan bu yardımı sağlıyoruz” dedi.
Suriye’deki çatışmalar nedeniyle başlangıçta Hatay’da halkta tedirginlik olduğunu, Hatay’ın 15 bini kamplarda, bir bu kadarı da kentte akrabalarının yanında olmak üzere yaklaşık 30 bin Suriyeliyi ağırladığını kaydeden Savaş, “Başlangıçta tedirginlik oldu kentte. Ancak biz belediye başkanları hangi partiden olursak olalım, sürekli toplantılar yaptık. Ben sürekli muhtarlarla da biraraya geldim. Sonuçta o tedirginlik, gerginlik dağıldı. Suriyelilerin gelmeye başlamasının üzerinden iki yıl geçti, hiçbir olay olmadı” diye konuştu.
BATILILAR KORKTU
Türk basınını bu süre boyunca yaptığı haberler nedeniyle eleştiren Savaş, “Bu nedenle çok önemli uluslararası bir toplantıyı Antakya’da yapma şansını kaçırdık” dedi. Avrupa–Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi’nin (ARLEM) toplantısını şubat ayında Antakya’da yapmak için çok çalıştıklarını, toplantının ev sahipliğini aldıklarını, ancak Suriye konusundaki haberleri gören Batılı yerel yöneticilerin çatışmaların Türkiye’ye de sıçradığı izlenimi nedeniyle son anda gelmekten vazgeçtiklerini anlatan Savaş, “Geniş katılımlı önemli bir toplantıyı son anda Brüksel’e kaptırdık” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)