BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsad rejimine karşı Dera'da 'halk isyanı' sinyali----

Esad rejimine karşı Dera'da 'halk isyanı' sinyali

Esad rejimine karşı Dera'da 'halk isyanı' sinyali
24 Eylül 2020 - 13:45 www.finansgundem.com

Büyük bir güvenlik kaosunun yaşandığı Suriye'nin güneyinde, rejime ve İran'a karşı gösteriler yapılıyor. Muhalifler, 'halk isyanı'nın patlak verebileceğini ima ediyor.

Rusya’nın Suriye’nin güneyinde desteklediği 5. Kolordu, Dera kırsalındaki Busra eş-Şam bölgesinde kendisine bağlı bir grubun hedef alınmasının ardından inceleme başlattı. Bombalı yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 5. Kolordu liderlerinden Ali Baş ve Kasım el-Mikdad yaralanarak, Busra eş-Şam hastanesine kaldırıldılar. Öte yandan eski bir muhalif lider, rejim güçlerine karşı bir ‘halk ayaklanmasının’ patlak verebileceğini ima etti.

Dera, sivillerin fahiş miktarlardaki fidyeler karşılığında kaçırılmalarının yanı sıra neredeyse her gün cinayetlere ve suikastlara tanık olduğu için son zamanlarda eşi benzeri görülmemiş bir güvenlik kaosu yaşıyor. Son kaçırılma vakası Dera'nın doğu kırsalındaki el-Gariye beldesinde yaşandı. Belde sakinlerinden genç bir adam kaçırıldıktan sonra 250 milyon Suriye lirası karşılığında serbest bırakıldı.

Öte yandan Dera el-Beled'deki eski muhalif gruplardan birinin lideri olan Edhem el-Kerad, Suriye rejiminin bölge sakinlerine yönelik ihlal ve eylemlerinin devam etmesi ve Suriye ordusunun, muhaliflerle yapılan anlaşmanın ardından girdiği bölgelerden çekilmemesi halinde Dera’da bir ‘halk ayaklanmasının’ patlak verebileceğini ima etti. Kerad, Suriye ordusunun Dera el-Beled’deki Sicne bölgesinden kısa bir süreliğine çekildiğini, ancak tamamen çekilmek yerine, bölgedeki varlığını pekiştirdiğini ve güçlendirdiğini belirtti.

Dera el-Beled, sık sık rejimin devrilmesi, tutukluların serbest bırakılması, İran'ın Suriye topraklarından çıkması ve ülke üzerindeki ablukasının kaldırılması çağrısında bulunan protestolara ve halk gösterilerine tanık oluyor.

Putin, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

Çin, yabancı çalışanlara kapılarını açıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)