BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsad ile Şam'da görüştüler: Rusya'dan 700 milyon dolar yatırım----

Esad ile Şam'da görüştüler: Rusya'dan 700 milyon dolar yatırım

Esad ile Şam'da görüştüler: Rusya'dan 700 milyon dolar yatırım
17 Aralık 2019 - 21:51 www.finansgundem.com

Suriye Devlet Başkanı Esad'la Şam'da biraraya gelen Rusya Başbakan Yardımcısı Borisov, Suriye'ye 700 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı


CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Suriye’daki varlığını artırmak için kesenin ağzını açan Rusya, Suriye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Rus İtar Tass haber ajansına göre, yapılacak yatırımın değeri 700 milyon dolar olacak. Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov yaptığı açıklamada, yatırımın 500 dolarlık bütçesinin Tartus Limanı’na yapılacağını ifade etti.

2019'un Nisan ayında, Rusya’nın Suriye’deki askeri üssü olan Tartus Limanı’nın işletme hakkını 49 yıllığına Rus şirket Stroytransgaz üstlenmişti. Donanma şehri olan Tartus için ayrılan bütçe, 4 yılda tamamlanacak modernize ve kapasite artışı yatırımları için hazırlanmış durumda.

200 MİLYON DOLAR GÜBRE TESİSİNE

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la Suriye’nin harap ekonomisinin restore edilmesini görüşmek için başkent Şam’da bir araya gelen Borisov, geri kalan 200 milyon dolarlık yatırımın ise Suriye’deki bir kimyasal gübre tesisinin modernizesi için kullanılacağını belirtti. Rusya, gelecek altı ayda Suriye'ye insani yardım olarak 100 bin ton tahıl teslim edecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)