BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErmenistan’a askerden sert mesaj----

Ermenistan’a askerden sert mesaj

Ermenistan’a askerden sert mesaj
14 Temmuz 2013 - 01:00 www.finansgundem.com

Ermenistan başsavcısının küstah talebine yanıt gecikmedi… TSK sert mesaj gönderdi

Fiili ve atışlı olarak iki hafta süreyle Bakü ve Nahçıvan'da yapılacak olan Türkiye-Azerbaycan Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı, başladı. Daha önceden planlanan tatbikat; Ermenistan Başsavcısı Agvan Ovsepyan'ın Türkiye ve Azerbaycan'dan toprak talebinde bulunduğu bir konjonktüre raslaması nedeniyle özel bir anlam kazandı. Aydın Hasan’ın Milliyet’teki haberine göre tatbikat; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, simgesel olarak tabur düzeyinde icra edilmeye başlanan tatbikat ile Ermenistan'a, Türkiye ile Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü koruma konusunda kesin kararlı olduğu mesajını sembolik düzeyde verdiği şeklinde algılandı.
Gerçek mermiler kullanılacak
Genelkurmay Başkanlığı, dün akşam saatlerinde, Türkiye ile Azerbaycan arasında Tabur Kuvveti Görev Tatbikatı'nın 12 - 28 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Tatbikatla ilgili olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesindeki bilgi notunda da, şu ifadeler yer aldı:
1. Türkiye-Azerbaycan Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı, 12-28 Temmuz 2013 tarihleri arasında fiilî ve atışlı olarak Bakü ve Nahcivan’da icra edilecektir.
2. Tatbikatın maksadı; Türkiye ve Azerbaycan Kara Kuvvetleri unsurları arasında dostluk, iş birliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmaktır.
3. Tatbikatın Bakü’de icra edilecek bölümüne bir piyade bölük timi, Nahcivan’da icra edilecek bölümüne ise bir mekanize piyade takımı ile katılım sağlanacaktır.
Ermenistan başsavcısı Türkiye'den toprak istemişti
Ermenistan Başsavcısı Agvan Ovsepyan, 6 Temmuz'da uluslaraarası basına yansıyan bilgilere göre; sözde Ermeni soykırımının 100. yıl dönümü etkinliklerine hazırlık bağlamında başkent Erivan'da düzenlenen konferansta, "Türkiye'de kalan kilise ve araziler Ermenistan Kilisesi'ne iade edilmeli. Ermenistan Cumhuriyeti ise kaybedilen toprakları geri almalı. Bu talepler yasal zeminde olmalı" demişti. Azerbaycan'dan da toprak talebinde bulunan Ovsepyan, "Ermenistan'ın hem Türkiye hem de Azerbaycan'la (Nahçivan bölgesi) arazi sorunu var. Bunun hukuki çözümü için tüm hukuksal kanıtlarla birlikte bir dava dilekçesi hazırlamalı Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslar arası Mahkemelere sunulmalı" ifadesini kullanmıştı.
Ovsepyan'ın sözleri dikkate alındığında Türkiye ile Azerbaycan'ın ortak tatbikatının hem Bakü hem de Nahcıvan'da yapılmasının sembolik anlamı öne çıkıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)