BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErgenekon dosyalarını Gülen'e cinler servis etmiş----

Ergenekon dosyalarını Gülen'e cinler servis etmiş

Ergenekon dosyalarını Gülen'e cinler servis etmiş
09 Ağustos 2016 - 03:01 www.finansgundem.com

Latif Erdoğan, CNN Türk ekranlarında FeTÖ ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gülen'in yanındaki birine "Bana Ergenekon dosyalarını cinler getirdi" dediğini aktardı

Bir dönem Fethullah Gülen’in en yakınlarından biri olan Yeni Akit yazarı Latif Erdoğan, Gülen'in "Ergenekon dosyalarını bana cinler" getirdi dediğini aktardı. Erdoğan, cemaat’in ABD tarafından kurdurulduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki subay ve astsubayların da yüzde 80 ila 90'ının Gülen Cemaati mensubu olduğunu öne sürdü.

CNN Türk’te Didem Arslan Yılmaz’ın programına katılan Erdoğan, İsmail Saymaz ve Nevzat Çiçek'in sorularını yanıtladı. Erdoğan, Gülen Cemaati’nin bir dönem MİT tarafından destek gördüğünü belirterek, “Bu konuda kesin bir ifade kullanmak istiyorum. MİT, bir dönem Gülen Cemaati’ni destekledi. Cemaat’i, MİT aracılığıyla ABD kurdurmuştur” diye konuştu.

TSK içerisinde yüzde 80-90 civarında Gülen Cemaati mensubu askerin olduğunu öne süren Erdoğan, sözlerine, “Bunlar, küçük yaşlardan itibaren ‘Ben kullanılmaya hazırım’ mantığında insanlar. Bu mantıkla yaşayan biri için her şey söylenebilir” dedi.

"Akın Öztürk'ün çekirdekten yetişme paralelci olacağını zannetmiyorum"

Darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk hakkında da açıklamalarda bulunan Latif Erdoğan, "Şu anda ekranda gördüğüm o generallerin, Akın Öztürk hariç hepsini tanıyorum ben. Talebelik dönemlerinden biliyorum, Gülen’in yanına gidip geliyorlardı. Şey var mesela, Hulusi Akar’a, ‘Seni Fetullah Gülen ile görüştürelim’ diyen asker. (Tuğgeneral Hakan Evrim) O Gülen’in talebelerinden birisiydi. Gülen’in yanına cumartesi pazar tatil günlerinde İstanbul’da veya İzmir’de gelip kalan insanlardı.”

Akın Öztürk'ün çekirdekten yetişme paralelci olacağını zannetmiyorum, o dönemde olsa tanırdım. Daha sonradan damadı (Pilot Yarbay Hakan Karakuş) aracılığıyla kazanılmıştır" dedi.

"KURAN'DAN KOPMALAR OLDU"

Cemaatteyken bazı dönemler kopmalar yaşandı. Benim orada amacım bu kopmaları önlemekti. Bunuda Kuran-ı Kerim ile sohbetlerle, ilahilerle yapacağımızı düşündüm. Ancak yavaş yavaş kopuşumuz yaşandı. Gülen ortada yoktu ve ahlaki çöküş başlamıştı. Zaten Kur'an yok, ibadet yoktu. Ardından Gülen'in yakınındaki isimler "Latif Erdoğan ayrılacak ve kendine yeni bir cemaat kuracak" şeklinde söylentiler çıkarmaya başladı.. Bu asıl kırılma noktası oldu.

GÜLEN'İN CİNLERLE İLGİLİ SÖZLERİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, "Gülen üç harflileri kullanıyor" sözleri hatırlatılarak yöneltilen soru üzerine Erdoğan şunları söyledi: 

Gülen polis ve askerlerine nazar duası yapar. Ancak o zamanlar sorsanız bilmezdim yok derdim. Bunlar zamanında beddua seansları yapmış insanlar. Gülen'in meleklerle, cinlerle ilgili tecribede bulunduğunu onları harekete geçirdiğini bize anlattı.Pensilvanya'daki evinin üzerinde binlerce muska olduğunu söyledi. Kendisine yapılan büyüleri çözmek içinmiş. Ayrıca yanındaki bir kişiye, "Ergenekon dosyasını bana cinler getirdi" dediğine şahit oldum. Cinlerle ilgili bir komite de kurmuştu.

HUMEYNİ'Yİ ÇOK SEVER

Latif Erdoğan, Gülen'in, İran'daki İslam devrimini gerçekleştiren Humeyni'ye hayran olduğunu ve bir keresinde, "Onun gibi milyonlarca kişi tarafından karşılanacağımı bilsem ben de devrim yaparım" dediğini öne sürdü. 

"LATİF HOCA HADDİNİ AŞTI"

Canlı yayına bağlanan Nurettin Veren, Latif Erdoğan'ın kendisini yalancılıkla suçladığını belirterek cevap hakkını kullanmak istediğini söyledi. Veren, Erdoğan'ın, "Veren, askeri okullara sızma olduğu için cemaatten ayrıldığını söylüyorsa bu koskoca bir yalandır" sözüne karşılık şunları söyledi: "1998'de Altunizade'deki FEM binasının üzerinde 150 kadar TSK mensubu ile Gülen bir toplantı yaptı. Latif hoca bunlardan ancak üçünün ismini bilir. Orada Gülen, 'Devleti nasıl ele geçireceklerini' anlattı. Ben kendisine 'Bu iş bizim başımızı derde sokar' dediğim için afaroz edildim."

Bunun üzerine Didem Arslan Yılmaz, "Sayın Erdoğan'a sizin sözlerinizi ben öyle aktardım. Hata benim" diyerek özür diledi ve tartışmanın daha da uzamasını önledi.

GÜLEN KENDİSİNİ PEYGAMBER OLARAK MI GÖRÜYOR?

Latif Erdoğan Gülen'in kendisine peygamber olarak mı görüyor sorusuna, "Ben veli bir kul olduğuna inandım. Peygamberi rüyada görmek sadece Gülen'e mahsus bir şey değil. Mehmet Tabanca isminde bir şahıs Gülen'in Mesih olduğunu Hz. İsa olduğunu iddia ediyor. 1990'a kadar ben sadece duyuyordum bunu birilerinden. Bazı imalarda bulunuyordu bu konu ile ilgili" yanıtını verdi. Latif Erdoğan, İstanbul'da bir kiliseye giderek papaza "Siz hala Mesih'i bekliyor musunuz" diye sorduklarını, aldıkları 'evet' yanıtı da Gülen'e ilettiklerini belirterek, Gülen'in, "Beklediğiniz Mesih geldi deseydiniz ya" dediğini aktardı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)