BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakErdoğan'ın uyarısı da fayda etmedi----

Erdoğan'ın uyarısı da fayda etmedi

Erdoğan'ın uyarısı da fayda etmedi
03 Nisan 2013 - 01:18 www.finansgundem.com

Erdoğan, belediyelerin inşaat izninde emsal arttırmalarına kızdı. Ancak İstanbul’da Etiler Polis Okulunun arsası için emsal 2,5 kat arttırıldı

Başbakan Erdoğan, belediyelerin inşaat izninde emsal arttırmalarına kızdı ancak İstanbul’un en değerli yerinde bulunan Etiler Polis Okulunun yıkılarak, yerine rezidans ve lüks konutlar yapılması planında da inşaat emsal izni 2,5 kat arttırıldı.
Erdoğan belediyeleri ‘’Biraz daha rant elde edelim. Emsali 3’e çıkaralım, 2,5’a çıkaralım. Bu mantıktan vazgeçin’’ diyerek uyarmıştı. Ancak 32 bin metrekare alana sahip olan Etiler Polis Okulunun yıkılarak arsasının belediyeye devredilmesi ve yeni polis okulunun da Çatalca’da yapılması öngörülüyor. Okulun arazisi için belediyenin 2,5 emsal inşaat izni vererek, 100 bin metrekarelik inşaat hakkı tanınacağı, böylelikle değerin milyarlarca liraya ulaşacağı savunuluyor.
CHP İstanbul milletvekili Gökmen Öğüt ‘’İstanbul emlak piyasasının milyarlık değer biçtiği Etiler Polis Meslek Okulu yıkılarak, yerine lüks konut ve rezidansların yapılacak. 2009 yılında okulun onarım ve güçlendirilmesine için ciddi harcamalar yapıldı. Şimdi bu binalar yıkılarak, kamu kaynakları da heba ediliyor’’ dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serdar03 Nisan 2013 09:22

    Başbakan sadece konuşuyor yani bakın ben uyarıyorum ben yapmıyorum hele birde örnek verilen yer CHP belediyesi sınırlarında onlar yapıyorlar demeye çalışıyor.Yine mağdur yine haklı duruma gelmeye çalışıyor.