BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdoğan'ın danışmanından kriz yorumu!----

Erdoğan'ın danışmanından kriz yorumu!

Erdoğan'ın danışmanından kriz yorumu!
19 Ağustos 2015 - 08:53 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baş danışmanı Cemil Ertem, Türk Lirası'ndaki zayıflığı değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baş danışmanı Cemil Ertem, Türk Lirası'ndaki zayıflığın geçici olduğunu ve kriz olmadığını kaydetti.

Ertem, Akşam gazetesindeki köşesinde, Merkez Bankası'nın ülkenin "stratejik kurumlarının bağımsız ve uzun vadeli hareket edebilme yeteneğini kazandığını" gösterdiğini söyledi.

Ertem, "Dün Merkez Bankası, kurdaki yükselişin Türkiye ekonomisi için geçici bir sorun olduğunu ve krizi için bir neden olmadığını gösterdi" dedi.

Türkiye'de "teknokrat hükümet" kurmak isteyen dış güçlerin başarısız olduğunu ve şimdi de ülkeyi ekonomik krizle tehdit ettiğine dikkat çeken ertem, "Türkiye ekonomisini ve finans piyasalarını yönlendirebileceğini düşünenlerin günleri artık bitti" dedi.

"Türkiye'de bağımsız olması gereken ulusal kurumlar ağır dış baskı altında" diyen ertem, "Finansal fon akışlarının serbest olduğu bir ekonomide, eğer merkez bankası faizi belirleme konusunda ısrar ederse, ardından kuru piyasaya bırakmak zorunda" şeklinde görüş bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)