BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Obama'ya Gülen sitemi----

Erdoğan'dan Obama'ya Gülen sitemi

Erdoğan'dan Obama'ya Gülen sitemi
24 Şubat 2014 - 23:46 www.finansgundem.com

​Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP’li milletvekilleriyle ABD Başkanı Obama ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin çarpıcı bir detay paylaştı...

Erdoğan, Obama ile görüşmesini AKP'li milletvekillerine aktardı. Vatan'dan Şebnem Hoşgör'ün haberine göre Başbakan Erdoğan partililerine Obama ile yaptığı görüşmeden önemli detayları anlattı...
AK Parti Genel Merkezi’nde dün Başbakan Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle yaptığı kahvaltılı istişare toplantısında gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 3,5 saat süren kahvaltıya katılan isimler arasında 17 Aralık operasyonu sonrası koltuklarını bırakmak zorunda kalan İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar da yer yer aldı. Erdoğan toplantıda, ABD Başkanı Obama ile yaptığı son telefon görüşmesinin detaylarını açıkladı. Uluslararası konuların yanı sıra görüşmede HSYK ve internet düzenlemelerine ilişkin Obama’yı bilgilendirdiğini belirten Erdoğan, “Bütün dünyadaki uygulamalara paralel düzenlemeler yapıyoruz. Buna karşın dışarıda yaşanan tartışmalar daha çok muhalefet partilerinin dediklerini dikkate almalarından kaynaklanıyor. Oysa bizim getirdiğimiz düzenlemelerle kendi yasalarını karşılaştırsalar büyük ölçüde örtüştüğünü görecekler” dedi.
Obama’ya Gülen mesajı
Erdoğan telefon görüşmesinde, Obama’nın, Fetullah Gülen ile ilgili bazı ses kayıtlarını anımsattığını belirterek, “Obama ‘bizim içişlerimize karışıyorsunuz’ dedi. Bunun üzerine ben de ‘asıl bizim içimizi karıştıran zatı orada misafir ediyorsunuz’ dedim” ifadesini kullandı. Obama’nın yanıtına ilişkin net bir şey söylemediği belirtilen Erdoğan’ın, “Merak etmeyin mutabakata vardık. Obama mesajı aldı” dediği öğrenildi.
Yazarlara şantaj iddiası
Erdoğan konuşması sırasında önceki iki toplantıda konuşulanların büyük ölçüde basına yansıdığını belirterek, “Bu da yansıyacak ama” diyerek, ünlü bir gazetecinin ismini verip (Taha Akyol) “Aydın Doğan’ın ileri derecede iş takipçisi” değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan “geçmişte hükümetleri lehine yazı ve değerlendirmeler yapan ancak son dönemde aleyhte yorumda bulunan köşe yazarlarına paralel yapı tarafından şantaj yapılmış ya da yapılıyor olabileceğini” söyledi.
Çok daha fazla dinleme söz konusu
Paralel yapının dinlediği kişilerin listesinin yayınlandığını belirten Erdoğan’ın, “Çok daha fazla dinleme sözkonusu. Beni ve Cumhurbaşkanı’nı dinleyen bir yapı. Bu devletin güvenliğiyle ilgili bir iştir ve MİT Yasası’nın çıkarılmasının ne kadar yerinde olduğunun göstergesidir” dediği öğrenildi.
‘Kutudaki paralar iade edildi’
Başbakan Erdoğan kahvaltılı istişare konuşmasında milletvekillerine Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde ayakkabı kutuları içinde bulunan paranın mahkeme tarafından iade edildiğini de açıkladı. Erdoğan’ın konuya ilişkin olarak, “Bu para devletin kasasından çıkan bir para değil. Balkan Üniversitesi ve imam hatip lisesi yapımı için toplanan yardım. Resmi hesaplarda tutsa daha iyi olurdu tabii ama yardım parası o. O nedenle de paraları mahkeme iade etti” bilgisini verdiği öğrenildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)