BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Hakan Fidan açıklaması----

Erdoğan'dan Hakan Fidan açıklaması

Erdoğan'dan Hakan Fidan açıklaması
12 Mart 2015 - 21:47 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı görevine dönmesine ilişkin, açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile ortak basın toplantısı düzenledi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekmesi ve MİT Müsteşarlığı'na dönmesine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Özellikle ben tabii çok teşekkür ediyorum. Hakan Bey'in bu görevden istifasıyla ilgili kanaatlerimi daha önce biliyorsunuz, açıklamıştım. Niye doğru bulmadığımı da açıklamıştım. İnanıyorum ki şu anda vermiş olduğu karar isabetli bir karar olmuştur. Bu kararından sonra Sayın Başbakan ile de durumu görüştük. Bu işin hukuki bütün incelemelerini A'dan Z'ye yaptırdık. Sayın Başbakan da yaptırttı, ben de yaptırttım. Hukuken tekrar görevine dönmesinde mani bir hal yok. Olmadığı için zaten o göreve Sayın Başbakan atadı, ben atamıyorum. Üçlü kararnameyle değil bu. Çünkü seçimler sebebiyle yargı, emniyet bunun dışında, hariç tutulmak kaydıyla diğer devlet görevlerinden ayrılanlar, tekrar seçim öncesi veya seçim sonrası eğer seçimi kazanamaz da görevine dönmesi gerekiyorsa ya aynı göreve veyahut da özlük hakları aynı kalmak suretiyle muadil bir göreve atanabilir hükmü var. Bu yerine getirilmiştir. Sayın MİT Müsteşarı Fidan tekrar bir mani, hukuken olmadığı için görevine iade edilmiştir." 

Bu konuda "hukuken bir boşluk var, vesaire" diyenlerin maalesef hukuku bilmediklerini dile getiren Erdoğan, bu işleri incelemeden, soruşturmadan ve araştırmadan konuştuklarını kaydetti.

Erdoğan, "Nasıl yıpratabiliriz, nasıl bir yeni süreç başlatabiliriz, bunun hep gayreti içerisindeler. Bunlar boş şeyler. Biz işimize bakıyoruz. Şu anda MİT Müşteşarımız da bundan sonraki süreçte kaldığı yerden görevine inanıyorum ki kararlıkla devam edecektir. Bizim bir derdimiz, sıkıntımız yok. Derdi olanlar düşünsün" değerlendirmesinde bulundu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)