BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Hacı Gül'e ziyaret----

Erdoğan'dan Hacı Gül'e ziyaret

Erdoğan'dan Hacı Gül'e ziyaret
25 Ekim 2013 - 06:42 www.finansgundem.com

Ankara'da bu akşam devletin zirvesinde, Türk siyaset tarihine not düşülecek kültürel boyutları olan bir aile görüşmesi yaşandı

Devlet Günü çerçevesinde bugün Ankara'da yoğun bir temas trafiği yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.00'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, saat 15.00'de ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i, Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Milliyet'in haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise dün saat 15.45'te MGK Genel Sekreteri Muammer Türker, saat 17.15'te ise Orgeneral Özel ile görüştü. Gül ile Erdoğan'ın sabah programlarında yer almayan görüşme ise akşam gerçekleşti.
Milli Güvenlik Kurulu'nun Ekim ayı olağan toplantısı, pazartesi günü Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Çankaya Köşkü ile Başbakanlık Konutu'ntaki temasların gündem maddelerinden birini MGK'ya hazırlık oluşturdu. Görüşmelerin temel konularını; çözüm sürecinde gelinen aşama, terör örgütü PKK'nın çekilmeyi durdurmasının ardından yöneldiği taktikler, finansman konusunda girdiği arayışlar, Suriye'deki iç çatışma ortamı ile bu ülkedeki PYD ile El Kaide bağlantılı örgütlerin faaliyetleri oluşturdu.
Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı da, çarşamba günü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında yapıldı. Toplantıya; İçişleri Bakanı Muammer Güler, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük, MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılmıştı. Toplantı ile bugün yapılan temasların ardından pazartesi günü MGK toplanacak. MGK'da, Türkiye'nin gündemindeki kritik güvenlik sorunları kapsamlı olarak masaya yatıralacak.
Devletin zirvesinde komşu ziyareti
Başbakanlık Resmi Konutu ile eskiden Dışişleri Konutu olarak kullanılan ancak Gül'ün cumhurbaşkanı olmasından sonra Cumhurbaşkanlığı Konutu olarak kullanılmaya başlanan yerleşke birbirine komşu. Bahçe duvarları arasında iki konut arasında birbirine geçişi sağlayan asansörlü bir kapı bulunuyor. Bu iki komşu arasında, bu akşam ilginç bir ziyaret yaşandı. Gül ile Erdoğan'ın programlarında bu sabah itibariyle bir görüşme öngörülmüyordu. Ancak öğleden sonra programlarda revize yapılarak Gül ile Erdoğan'ın saat 19.30'da görüşecekleri duyuruldu. Devlet Günü çerçevesinde Çankaya Köşkü'nde olması beklenen bu görüşme, Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda yapıldı. Gül, Kurban Bayramı'nda gittiği Suudi Arabistan'da hac farizasını yerine getirmişti. Erdoğan, Gül'e ziyaretini eşi Emine Erdoğan ile birlikte yaptı. Böylece Erdoğan çifti, Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'e, aynı zamanda hacdan dönmeleri nedeniyle bir nezaket ziyaretinde bulunmuş oldu. Resmi konutları yanyana olan, konumları devletin zirvesinde bulunan iki siyasi kader arkadaşının, hac dönüşü nedeniyle eşleriyle "komşudan komşuya aile ziyareti" görüntüsü içinde oluşturduğu tablo, Türk siyasi tarihine not düşülecek bir sahne oluşturdu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)