BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan flaş açıklamalar----

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Erdoğan'dan flaş açıklamalar
12 Aralık 2014 - 23:11 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Hattat Hasan Çelebi'ye Saygı Gecesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada hangi millet vardır ki yazının merkezi bir şehirde devasa arşivlerde bulunan milyonlarca belgeleri okuyamaz. Dil medeniyettir" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
 
-"Dünyada hangi millet vardır ki medeniyetinin  üzerine inşa edildiği yazıyı okuyamaz. Var mı böyle bir millet? Dünyada hangi  millet vardır ki dedesinin mezar taşını okuyamaz. Dünyada hangi millet vardır ki  iftihar ettiği şairleri, yazarları, münevverleri, alimleri ilk kaynağından  öğrenemez. Dünyada hangi millet vardır ki yazının merkezi bir şehirde devasa  arşivlerde bulunan milyonlarca belgeleri okuyamaz"
 
-"Ne diyorlar? 'El uzaya gidiyor, biz  Osmanlıca'yı tartışıyoruz' diye meseleyi sulandırmaya çalışanlar var. Eğer sen  yüzlerce yıllık hafızanı, medeniyetini siler atarsan, işte sen sadece  başkalarının uzaya gidişini seyredersin. Mesele budur işte. Sen daha nice asırlar  boyu seyretmeye devam edersin" 
 
-"Kimse Osmanlıca'dan, Osmanlıca'nın  öğrenilmesinden ve öğretilmesinden korkmasın. 'Bana bir harf öğretenin kölesi  olurum', bizim anlayışımız budur. Biz o imkanlara nail olamadık, en azından  çocuklarımız, torunlarımız bu imkanlara nail olsunlar"
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)