BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Demirtaş'a sert tepki----

Erdoğan'dan Demirtaş'a sert tepki

Erdoğan'dan Demirtaş'a sert tepki
16 Eylül 2015 - 20:26 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 Kasım adeta bir milat, yeniden bir doğuş olsun, bu ülkede bu terörü gelin toprağa gömelim diyorum" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, TOBB'un t"teröre tepki yürüyüşü" çağrısına verdiği, "'Bayrağını al gel teröre karşı yürüyelim' dersen bu bir çarpıtmadır. Ortada bayrağa bir saldırı yok ki." yanıtına sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan " Bayrağa saygısızlık yapan mı var diyor. Bayrakları indirmeye çalışan sizsiniz. Teröristlerin cesetlerini kendi bayrağınızla sarıyorsunuz. Ve orada onlar huzurunda güya cenaze namazı kılıyorsunuz. Ve bunu da sosyal medyadan her yerle dünyayla paylaşıyorsunuz. Sizin gerçek yüzünüz o" dedi. 

1 Kasım seçimleri için 78 milyona çağrıda bulunan Erdoğan, "1 Kasım adeta bir milad olsun bir yeniden doğuş olsun; terörü toprağa gömelim. Oynanan oyunu görmeliyiz, teyakkuz halinde olmalıyız" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

İçinde bulunduğumuz bölge son derece önemli ve sancılı bir süreçten geçiyor. Sadece bugünümüzün ve yakın geleceğimizin değil, önümüzdeki yüzyılın temelleri atıldığı adeta tasarımının yapıldığı bir değişim yaşanıyor. Türkiye olarak bu sürecin öznesi olmak, kendi coğrafyamızda kendi geleceğimiz için inisiyatif almak durumdayız. Kendi hedeflerimiz doğrultusunda hadiselerin gidişatını yönlendirmek mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde tıpkı geçmişte olduğu gibi seyirci koltuğuna oturup, çizilecek yeni sınırları izlemek durumunda kalacağız.

Bir varlık, yokluk mücadelesi verdiğimizin altını özellikle çizmek istiyorum. sadece ülkemizin yani üzerinde bulunduğumuz toprak parçasını bir bütün olarak muhafaza etmek değildir. Mücadelemizin özünü, bu coğrafyanın ruhunu oluşturan milletimizi bir arada tutan, vatana anlam katan değerlerimizin tamamını oluşturuyor. Millet olarak birliğimize beraberliğimize sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. 

Burada önemli bir hususu özellikle ifade etmek istiyorum; Bir millete ait olmak sadece aynı toprak parçasını paylaşmak, ülke sınırları içinde tesadüfen bir arada bulunmak değildir. Millet olmak aynı ulvi değerler altında birleşmek, ülkesinin geleceği, vatanın huzuru için kaygı duyabilmek, fedakarlık yapabilmektir.

Biz İstiklali namusumuz ve şerefimiz bilerek bugünlere geldik. 

"TERÖRİSTLERİN CESETLERİNİ KENDİ BAYRAĞINIZLA SARIYORSUNUZ"
Şimdi birileri çıkmış, iyi saz çalıyormuş. Ne diyor; Bayrağa saygısızlık yapan mı var diyor. Bayrakları indirmeye çalışan sizsiniz. Son zamanda akıl verenler sayesinde birkaç yerde Türk bayrağını dalgalandırdınız diye bunu yutacağımızı mı sanıyorsunuz. Teröristlerin cesetlerini kendi bayrağınızla sarıyorsunuz. Ve orada onlar huzurunda güya cenaze namazı kılıyorsunuz. Ve bunu da sosyal medyadan her yerle dünyayla paylaşıyorsunuz. Sizin gerçek yüzünüz o, bunu kimseye yutturamazsınız. Ben diyorum ki; milletim bunun hesabını sormaya hazırlanmalı. Bu çok önemli.

Bu ülke yarın tarihinde çok büyük mücadele verdi . Türkiye ne zaman şaha kalksa kirli oyunlar devreye girdi.

Güneydoğu'ya bir zamanlar hizmet gitmezken Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak dedik. Devlet öndeyken biz "hayır insan önde devlet arkada olacak" dedik. Biz hizmetkar devlet dedik, efendi devlet değil. 

Güvenlik güçlerimize alçakça saldırılarla ülkemizi karanlığa sürüklemek istiyorlar.

"TERÖRİSTLERİN ELİNE SİLAHLARI KİMLER VERİYOR?"
Bir varlık yokluk mücadelesi veriyoruz. Düne kadar bir araya gelmesi imkansız olanların terörün tarafında saf tutmalarını şaşkınlıkla takip ediyoruz. Benim Mehmetçiğimi şehit edenlere ey Paralel Yapı nasıl alkış tutuyorsunuz, buna nasıl hesap vereceksiniz?   Bu teröristlerin eline silahları kimler veriyor? Paralel Yapı terör örgütü ile beraber iş tutuyor. O günün kazananları bugün yine sahnede, bugün de gençlerin arasına nifak sokuyorlar. Terör örgütü ve onun kirli uzantılarıyla kadim kardeşliğimiz tahrip edilmeye çalışılıyor. Onlara fırsat vermemek lazım. Millet hiçbir zaman şiddete başvurmamalı, tepkisini demokratik yöntemlerle ortaya koymalıdır.  Terör amacına ancak milletimiz birbirine düşerse ulaşabilir. Bütün Türkiye'yi bu alçaklardan hainlerden kurtaracağız. 

"78 MİLYONA SESLENİYORUM, 1 KASIM ADETA BİR MİLAD OLSUN"
78 milyona sesleniyorum; 1 Kasım adeta bir milad olsun bir yeniden doğuş olsun; terörü toprağa gömelim. Oynanan oyunu görmeliyiz, teyakkuz halinde olmalıyız. Düne kadar bir araya gelmesi imkansız olanların terörün tarafında saf tutmalarını şaşkınlıkla takip ediyoruz. Milletim hiçbir zaman şiddete başvurmamalı, tepkisini demokratik yöntemlerle ortaya koymalı.

TERÖRLE MÜCADELE
Bir siyasi partinin görevi teröre perde olmak mıdır? Kendi etnik yapısında olan Kürt kardeşini öldürmek midir? Kimin taşeronu olurlarsa olsunlar, bu kiralık katillerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ben bir kez daha bu ülkenin medyasını, siyasetçisini, aydınını sağduyulu ve sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bu ülke, vatan, devlet bizim, hepimizin.

Kurulan bu tezgahı hep birlikte bozmalıyız. Siz küçük düşünemezsiniz çünkü siz tarih yazacak bir nesilsiniz. Millete bedeller ödetilmesine, ağır faturalar çıkarılmasına biz müsade edemeyiz. Milli manevi değerlere sahip çıkan bir gençlik tasavvur ediyoruz.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)