BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan çok önemli açıklamalar----

Erdoğan'dan çok önemli açıklamalar

Erdoğan'dan çok önemli açıklamalar
09 Ağustos 2014 - 04:06 www.finansgundem.com

-Yükü paylaşıp Türkiye'yi uçuracağız -Oturan Cumhurbaşkanı olmam. -Bu iş ilk turda biter -Millet isterse başkanlık olur -Paralel ile mücadeye devam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiğinde sürekli Çankaya Köşkü'nde oturan bir lider olmak istemediğini belirtti. Erdoğan, atv-aHaber ortak canlı yayınında Mahmut Övür'ün sorularını yanıtladı: 

OTURAN CUMHURBAŞKANI OLMAM: 

Sürekli Çankaya Köşkü'nde oturan bir cumhurbaşkanı olmak istemiyorum. Dolaşan, uluslararası arenada koşturan, bakanlarımızla beraber koşturan, koşacağız bu bağlantıları kuracağız. Yoksa dünyanın ilk 10 ülkesi arasına giremezsiniz. Siz Başbakanın üzerinden belli yükleri aldığınız gibi başbakan da sizin üzerinizden belli yükleri alacak. Biz kardeşçe bu işleri yürüttüğümüz zaman kimse bizim önümüzü kesemez. Biz ülkeyi böyle uçuracağız. 

İLK TURDA BU İŞ BİTER: 

Şu andaki kamuoyu araştırmalarına bakarsak, değişik birçok firmanın yapmış olduğu kamuoyu araştırmalarında birinci turda bu işin biteceğini gösteriyor. Bütün gelişmeler de lehte gelişmeler olarak önümüzde duruyor. Temenni ederim ki birinci turda bu iş bitsin ve iki hafta daha kaybetmemiş olalım. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ: 

Daha önce Meclis'in seçmiş olduğu cumhurbaşkanının gücü yerine bu defa daha güçlü bir cumhurbaşkanı olacak diyebiliriz. Halk bizzat seçince cumhurbaşkanı anayasadaki yetkilerinde çok daha güçlü şekilde karar alma noktasına geliyor. Bu Türkiye için yeni bir sistem değişikliği de getirebilir. Başkanlık sistemi ya da yarı başkanlık sistemi bunu da getirebilir. Millet bu sistemle bunu değerlendirmeye başlayacak. Türkiye bu sisteme girişle çok daha iyi bir konumu yakalayacaktır. Bu da bundan sonra Türkiye'nin gündemine oturacaktır diye düşünüyorum. 
Başbakan Erdoğan, başkanlık ya da yarı başkanlık sisteminin gelmesi halinde Türkiye'nin çok daha iyi bir konuma ulaşacağını söyledi. Başbakanla birlikte çalışarak Türkiye’yi uçuracaklarını vurgulayan Erdoğan, “Biz kardeşçe bu işleri yürüttüğümüz zaman kimse önümüzü kesemez” dedi

MİLLET İSTERSE BAŞKANLIK OLUR: 

Dünya nasıl bir değişim içerisindeyse siyasette de bizim bir güncellemeyi yapmak milletimizin desteğiyle olumlu bir adım değil mi? Muhalefet partileri bunu ister veya istemez önemli değil. Ama millet ister mi bu önemli. Partiler bir defa her şeyden önce geriliyordu. Dolayısıyla bunu halka anlatmakta zorlandılar. Millet 'devam et, biz arkandayız' dediği zaman bu olacak. 

PARALELİN GİRİŞİMİ BERTARAF EDİLDİ: 

Gezi'de, 17 ve 25 Aralık'ta bir şeyi denediler. Bunlar aslında aceleci bir tavırla yakayı ele verme oldu. Eğer güçlü bir iktidar olmasaydık, bu paralel yapının attığı bu adımları maalesef bir darbe olarak bedelini ağır öderdik. Çok açık net ortaya çıktı ve bu girişim bertaraf edildi. 

MÜCADELE DEVAM EDECEK: 

Paralel yapıyla mücadeleyi o makama geldiğim andan itibaren 'acaba durur mu?' diye düşünenler varsa, katiyen öyle bir şey düşünmesinler. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden böyle bir yapılanmaya anayasanın amir hükmünde ne diyor: 'Cumhurbaşkanı devletin birliğini, beraberliğini bütünlüğünü korumakla görevlidir' diyor. O madde çok çok önemli ve bizim de bunu temin etmemiz lazım. 

KÖŞKTEKİ İLK İCRATLARI: 

Vizyon belgemdeki sıralamam neyse o sıralamaya göre bu süreci inşallah devam ettireceğiz. Biz sıfırdan başlayacak bir cumhurbaşkanı olmayacağız. Yürütmenin içinde, yürütmenin başbakanı olarak geldiğimiz bir süreç var. Yarım kalan projeler var bunları tamamlayacağız. Eğitimde, sağlıkta, temel hak ve özgürlüklerde kararlılığımız aynı şekilde devam edecek. Asla taviz veremeyiz. Ekonomide demokrasi dengesini aynen korumaya devam edeceğiz. 

TARHAN ERDEM'E ELEŞTİRİ: 

28 Ağustos'tan itibaren genel başkanlık da, başbakanlık da bitiyor. Tarhan Erdem sipariş üstüne açıklamalar yapıyor. Bu işleri öğrenmesi lazım, bir kabın içinde dönüp duruyor. Bu işleri iyi öğrenmesi lazım. 

PARTİM ANAYASAYI YAPAR: 

Pazar günü bizim için umut ışığıdır. Ve işaret fişeği bu Pazar günü yanacaktır. Ne için 2015 seçimleri için. Eğer AK Parti 330'un üzerinde, hele hele 367 milletvekili sayısına sahip çıkarsa partim yeni anayasa konusundaki tavrından en ufak bir taviz vermez ve yeni anayasayı çıkartır. 

BEDELLİ ASKERLİK: 

Şu seçimler bir defa atlatılsın, atlatıldıktan sonra bunu genelkurmay başkanımız, milli savunma bakanımız bir değerlendirmesini yaparız. Atılması gereken adımı inşallah atarız. Biz buralardan gelecek parayı veyahut da buralardan özellikle bu bedelliyi bekleyen kardeşlerimizin o sıkıntıları aşması noktasında her türlü adımı atarız. Kimsenin endişesi olmasın. Ama burada genelkurmayın yaklaşımı büyük önem taşıyor. 

BALKON KONUŞMASI AK PARTİ'DE

"Balkon konuşmasının içeriği konusunda herhangi bir şey söylememe gerek yok. Ancak partimizin balkonundan yapacağımızı söyleyeyim. Şuanda ben zaten partimin genel başkanıyım. Partim aday göstermiş, burada kaç göç yapmamıza gerek yok. Mesajlarımız bir defa cumhurbaşkanı sıfatıyla ve farklı olacaktır. Vizyon belgesinin adeta bir özeti gibi olacaktır ama 77 milyonu kucaklayan bir mesajlar silsilesi olacaktır. Herkesin Tayyip Erdoğan'ı sevmesi mümkün değil, ama biz sevmenin işareti olan hizmetler noktasında bu mesajları vermeye devam edeceğiz."

SEÇİM KAMPANYASINA 1.3 MİLYON ADET BAĞIŞ

"(Cumhurbaşkanlığı kampanyasına) Toplam bağış adedi, 1 milyon 350 bin 796, bağış miktarı ise 55 milyon 260 bin 778 lira. Burada eğer sizin resmi belgeli harcamalarınızın üstünde bir para kalacak olursa bu para hazineye devrolunur. Bütün bu bağışçı kardeşlerime gerçekten şahsım adına, partim adına çok çok teşekkür ediyorum. 

DAĞDAKİLERİ EVLERİNE DÖNMEYE DAVET EDİYORUZ

"Çözüm sürecini devam ettiremeye mecburuz. Bu ülke terörle yaşayamaz. Terörü minimize etmemiz gerekir. 77 milyon halkımızla birlikte bunu halletmemiz lazım. Kürt kardeşlerimizin istismar edilmesine müsaade etmememiz gerekir. Alevi-Sünni ayrışmasına müsaade etmememiz gerekir. Yaradılanı yaradandan ötürü sevmek zorundayız. Başka çıkış yolu yoktur. Yasa çıkararak çözüm konusunda ne kadar samimi olduğumuzu gösterdik. Dağdakileri de silah bırakmaya ve evlerine dönmeye davet ediyoruz. Onların döndükten sonraki durumlarına yönelik bütün tedbirleri aldık, alıyoruz. Çözüm sürecini inşallah sonuna kadar seçilmiş cumhurbaşkanı, seçilmiş başbakan olarak sürdüreceğiz, çok daha iyi noktalara taşıyacağız."

MİLLET GEREKLİ TOKADI SANDIKTA ATACAKTIR

"Abdullah Bey'in cumhurbaşkanlığı seçimine geldiğimiz süreçte biz 367 garabeti sebebiyle bir erken seçim, arkasından da referanduma gittik. Ve yüzde 69 ile milletin cumhurbaşkanı seçme kararını çıkarttık. Bu milletin önemli bir kararıydı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, millet 'cumhurbaşkanını artık ben seçeceğim' dedi. Bu seçimin en önemli yanı, artık millet verdiği o kararın Pazar günü uygulamasını yapacak. O zaman milleti terk edenler, milletin cumhurbaşkanı seçmesine karşı çıkanlar şuanda hangi yüzle millete gidiyorlar da millete 'bizim adayımıza oy ver' diyorlar. Bu tutarsızlıktır. Siyaset tutarsızlık silsilesi içinde yapılmaz. İnanıyorum ki milletim pazar günü gerekli tokadı atacaktır." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)