BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan çarpıcı açıklamalar----

Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar
21 Aralık 2013 - 12:29 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı...

Partisinin milletvekilleriyle dün yaptığı konuşmada, bugün Karadeniz gezisinde “hükümete yönelik operasyon” dediği yolsuzluk soruşturmasının arkasındakilerle 'piyonlarını' tek tek açıklayacağını söylemişti. Bu açıklamayla önemi artan Samsun konuşmasında Başbakan şunları söyledi:
- Samsun’u en kalbi duygularımla selamlıyorum. Şu an sizin bu davranışınız milletin bir yürüyüşünün en anlamlı buluşmasıdır. Hiç endişeniz olmasın dik duruyoruz, dik duracağız. Samsun kutlu yürüyüşlerin başlangıç noktasıdır. Sizin bugünkü duruşunuz 30 Mart için de bir cevaptır. Siz bizleri hiç mahcup etmediniz, inşallah biz de sizlere mahcup olmayacağız. 

Başbakan Erdoğan: Güçlenerek çıkarız
- Son günlerde olan bu olay uluslararası boyutları olan, yerel taşeronları olan bir operasyondur. Bu operasyon hükümete karşı atılmış bir adımdır. Ama bundan öte uluslararası ve artı ulusal bir boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız. 11 yıl önce göreve geldiğimizde milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Bugün 800 milyar doları aşar hale geldi. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede milli geliri artırabilir misiniz? 
- Ünye’de detayları anlatacağım. Biz 11 yılda 17 bin km bölünmüş yol ilave ettik. Ana muhalefetin genel müdürü çıkmış diyor ki çetelerden bahsediyor. Çete arıyorsan kendine bak. Rahşan Affı ile kurtuldun be. Bunların mazisi karanlık mazisi. Bu ülkeye bunlar zarardan başka ne yaptılar? CHP demek kirlilik demektir, karanlık demektir. Bu ülkede fikir, düşünce özgürlüğü CHP iktidarlığı döneminde büyük darbeleri yemiştir. Bu genel müdür karanlık geçmişini aydınlatacak. Daha çok beklersin. Çamur atmakla bir yere varamazsın. Biz Ak Partiyiz bunu böyle kabul edeceksin. Seni kabul etmende önemli değil. 30 Mart’ta halkımız karar verecek. 
- Biz bu konularda rahatız. Tek derdimiz hukukçuların hukuka saygılı hareket etmesidir. Güdümlü hareket ettikleri zaman, o zaman siyasiler olarak yargı, yürütme neden var bu ülkede. Hepsi anayasaya göre çalışıyorlarsa sorun yok. Ama aykırı işlem yapıyorlarsa biz de gerekli olan yaparız. 
- Yasalar aykırı emir veremez. Eğer siz kalkıp bu insanlara bu baskıları yapıp yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız üzerimize düşeni yapacağız. Şu hale bakın. Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde bacak bacak üstüne atacak, eline tespihi alacak külhanbeyi gibi. Bir de yemek ısmarlayacak bu nasıl bir iş. Bunu yapan yargı mensubunu seyir mi edeceğiz. Gereğini neyse bunu yaparız. Ak Parti bozulmuş çarkları düzeltmeye geldi bu ülkede. 
- Batılı bunu gördüğü için attığımız adımlar nedeniyle sesiz devrim demiştir. Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlar sesleniyorum: İşinizi yapın. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin siz göndermeyin biz alırız. 
- Sizden bir şey istiyorum: Bütçeyi gördünüz değil mi? Her türlü hakareti yapan muhalefet kaç kişiyle bu bütçeye hayır dedi. 117 kişiyle…Bunlar toplam 212 kişi. 318 oyla bütçesine sahip çıktı. Siz muhalefet olarak TBMM’de nasıl çalışılacağını bilmeyecek kadar zavallısınız. 
- Sizin eğer parlamentoda onurlu bir mücadeleniz varsa o koltukta yerinizi olacaksınız. Ben Başbakan’ım ben olmadığım zaman benim oyumu kullanacak olan var. CHP genel müdürü sen gelemediğin zaman senin yerine orada kimse yok. Muhalefet bitmiş bitmiş tükenmiş. Bunlar anca hakaret bol bol hakaret ederler. Bak ne dedim CHP genel başkanının adını ağzıma almayacağım dedim almıyorum. Adını ağzıma almayacağım. Bugün yine hakaret etti, o da yargıda. Kayseri belediye başkanımız genel müdürden aldığı tazminatlarla bol bol sucuk dağıtıyor. Onlar hakaret etmeye devam etsin.
Başbakan konuşmasına, 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısının sözlerini okuyarak son verdi.
YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zxt22 Aralık 2013 12:48

    Bunun üstünü çizmişler,büyükelçi kılıçdaroğlu ile tam bu olaylar olurken yemek yediğine göre... bunlar merkeze sormadan kafalarına göre hareket etmezler.

  • özdemir22 Aralık 2013 11:35

    Bence olaya karışmış ve karışma potansiyeli bulunan ABD başta olmak üzere bütün elçileri kovalım. Bak sen o zaman memekette hırsızlık yolsuzluk, iltimas, rüşvet oluyor mu!

  • ibrahim 22 Aralık 2013 02:33

    polisimiz destan yazdı i melih gökcek pankartını cıkarmasını istiyoruz kızılaya asalım

  • doğa22 Aralık 2013 01:48

    dışişleri bakanlığı abd dışişlerinin açıklamasını yeterli bulmuş

  • AHMET ÖZBİR.22 Aralık 2013 00:58

    OBAMA bunların biletini kesti dahası yok .

  • HALK SANA İNAMIYOR22 Aralık 2013 00:30

    BIKTIK ARTIK MAĞDURU OYNAMANDAN. HIRSIZLAR ETRAFINDA SEN HALA ONLARI KORUMAK DERDİNDESİN. CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YOLSUZLUĞU SENİN HÜKÜMETİNDE OLMASI SENİ RAHATSIZ ETMİYORSA, SİZ GERÇEKTEN BİTMİŞSİNİZ.

  • birand.22 Aralık 2013 00:24

    Sıkıyorsa gönder ozaman.ne boş yere naralar atıyorsun sen hala hırsıza sahip çık.

  • T.C AKIN22 Aralık 2013 00:10

    SEN SURYENİN İÇ İŞLERİNE BURNUNU SOKMADINMI ÜSTELİK TERÖRİSTLERE DESTEK VERMEDİNMİ BOP BAŞKANI AMERİKADAN NİYE ŞİMDİ RAHATSIZ OLUYORSUN

  • doğa21 Aralık 2013 23:20

    hiçbir ülkenin içişlerimize karışmasını istemiyoruz ama reyhanlıda 52 vatandaşımız öldüğünde amerikaya gidişinizide unutmadık

  • dağhan21 Aralık 2013 22:38

    niye o şerefli türk polislerini başka yere atıyorsun neden bu gocunman haklı isen bakanların tv lere çıkıp bas bas bağırmalılardı biz suçsusuz diye niye susuyorlar demekki suçlular sende onları tuttuğundan suçlusun bakanlarını yanına al ve çek git bu milletin sırtından o makamı hak etmiyorsun.

  • yahşi21 Aralık 2013 21:51

    biz de seni ve yalanlarını dinlemek zorunda değiliz

  • semih21 Aralık 2013 20:16

    çek git artık yanına bakanlarınıda almayı unutma utanmadan orda burda nutuk atıyorsun sende biraz yüz olsa gidersin.

  • VATANDAŞ21 Aralık 2013 19:50

    birazda hırsızlardan bahsedelim

  • AHMET21 Aralık 2013 19:36

    İYİ GÜZELDE HIRSIZIN HİC SUCU YOKMU.

  • YILMAZZ21 Aralık 2013 16:48

    Kapitalizmin işleyişi ve bu işleyişin ülkelerarası politikadaki acımasızlıkları zaten biliniyor.!!Bunlar yeni şeyler değil,,başta ABD olmak üzere bir sürü ülke, dolaylı yollardan başka ülkelerin politikalarını kendi menfaatleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışıyorlar.tıpkı Türkiyenin suriye ve mısır politikasında olduğu gibi!!.!!herhangi bir olay olmasada bu işleyiş kapitalizmin ana karakterini sergileyen bir işleyiştir!!...ancak Politik anlamda iç işlerimize Hukuk sistemini etkisi altına alabilecek kudrette direk bir müdahele varsa bunu delilleriyle birlikte halka sunarsınız,halk gereken değerlendirmeyi yapar,,dünyadaki bütün ülkeler; diğer ülkelerde gelişen herhangi bir olayla ilgili değerlendirme yaparak yorumlarda bulunabilirler..Şuanki yolsuzluk iddiaları nedeniyle durumu bu şekilde değerlendirmek yerine,olan biteni dış güçlere bağlamak, hukuk sistemimizin dış güçlerin emrinde olduğu gibi saçma sapan bir sonucu çıkarır.!!!Sayın Başbakan yolsuzluğa kılıf bulmak adına kavram karğaşası yaratıyor.!!Yolsuzluk iddiaları nedeniyle tutuklanan insanlar var ve bunlardan ikisi etkin konumda olan iki bakanın oğlu,tutuklamayı yapanlar, Türk hukuk sisteminde görev yapan hakim ve savcılar , dış güçlerin baskısıyla yada etkisiyle bu olayı gerçekleştirdiklerini söylemek 11 yıllık ikdidarımızda hukuk sistemini berbat ettik demektir.!!BUDA ADALET MEKANIZMASINI ZAN ALTINDA BIRAKIR.!!yolsuzlukların üzerine gitme konusunda dirayetli bir tablo görelim,hem kamu vicdanı hemde hukuk sistemimiz yara almasın.!!Umarım sayın Başbakan olayı bu açıdan değerlendirip gerekeni yapar.!!

  • vahamet21 Aralık 2013 15:37

    2014ten çok korkuyorum. alavere dalavere işler, seçim belirsizliği, doların 2.10ları geçmeye hazırlığı, endexi ciddi noktalara indirecektir. bu kötü senelerde en iyisi tüm borçları kapatmak ve yatırım yapmak için dipleri beklemektir. dibin nerede olacağını kestirmek şuan için imkansız..kısa uzun vade tüm borçlar kapatılmalı, kart borçları tamamiyle kapatılmalı, para artarsa! ozaman ciddi dipler beklenmeli..en tehlikeli ve kötü durum ise bu krizde borca girmek...asla borca girmeyin derim. nereye gideceğimiz belli değil...durum vahimdir.

  • xyz21 Aralık 2013 15:01

    DIŞARDAN HİÇ BİR DEVLET YADA TEMSİLÇİSİNİN İÇ İŞLERİMİZE KARIŞMASINI İSTEMİYORUZ. ONLARIN DEMOKRASİ ANLAYIŞINI MISIR DA ASKERİ DARBEDEN SONRA GÖRDÜK...

  • uyan vatandaş21 Aralık 2013 14:08

    Bu partide yanlızca ve yanlızca iki bakana güveniyorum. Biri ODTÜ yü 1.likle bitiren Ali babacan, diğeri yurt dışında misli misli kazanırken bırakıp gelen mehmet şimşek. Geri kalanı kapıcı olacak vasıfta değiller, zaten hamuduyla götürmelerinden belli değilmi.

  • vatandaş21 Aralık 2013 13:04

    Tamam yabancı güçler var anladık amma velakin yedi tane kasayı bu adammı koydu yatak odasına,700000tl lik saati bu adammı taktı malum şahsın koluna,z.burnuna o yüksek binayı bu adammı yaptı...Yav yeter ya...YETER...

  • ramiz21 Aralık 2013 12:56

    Ak parti,,bakanları kendi kökeninden yapmassa,daha çok sıkıntı yaşar.Avcı-çağlayan-güler-bağış gönderilmeli. Çok Başarılı Babacanın arkadaşlarından kimse yok mu?

  • flas flas acikladi21 Aralık 2013 12:52

    Yeni ne soyledi piyonlarin kim oldugunu ben duyamadim laf

  • eser21 Aralık 2013 12:51

    suyu ısındı,,14-15 yıl devamlı ayni partiyi iktidarda tutmazlar.

  • anonymous21 Aralık 2013 12:47

    Ne yüzsüzmüşsünüz bee, hala utanmadan konuşuyorsunuz yani söylenecek söz yok artık..

  • martı21 Aralık 2013 12:44

    kardeşim çalanlar tutuklandı,sen daha neyden bahsediyorsun.

  • Vatandaş21 Aralık 2013 12:40

    Polisin hırsızı yakaladığı, Hırsızın polisi görevden aldığı bir ülkeye "MUZ Cumhuriyeti" denir... Asıl soru: İddialar doğru mu?