BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan anlamlı Siirt ziyareti----

Erdoğan'dan anlamlı Siirt ziyareti

Erdoğan'dan anlamlı Siirt ziyareti
08 Mart 2013 - 15:38 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisine başbakanlık yolunu açan Siirt'i milletvekili seçilmesinin 10. yıldönümünde unutmadı

Recep Tayyip Erdoğan'dan, kendisine Başbakanlık yolunu açan Siirt'e jest;
Erdoğan, ilk kez milletvekili seçilmesinin 10. yıldönümünde kendisini TBMM'ye yollayan Siirt'e olacak.
Siirt'te iki gün kalacak olan Erdoğan'ın ilk gün, yani bugünkü programında Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapılacak yoğun etkinlikler olacak.
Ancak Siirt'teki ikinci gün, Başbakan Erdoğan açısından çok sembolik bir anlam taşıyor;
SİİRT'İN ERDOĞAN'IN HAYATINDAKİ ÖNEMİ: SİİRT'TE ŞİİR OKUDU HAPİS CEZASI ALDI
Siirt'in, Erdoğan'ın hayatında çok önemli yeri var... Siyasi kariyerindeki köşe taşları hep bu kentte gerçekleşti...
Önce, Siirt'te yaptığı bir konuşma nedeniyle, hakkında hapis cezası verildi. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütürken, 12 Aralık 1997 tarihinde Siirt'te düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır DGM Savcılığı'nın "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle açtığı davada TCK'nın 312. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Cezasını 26 Mart 1999- 24 Temmuz 1999 arasında çekti. Ve bu hapis cezası, o dönemde geçerli kanunlar nedeniyle, Erdoğan'a "Başbakanlık yolunu" kapattı. Çünkü, o dönemin yasaları gereği hapis yatan kişilerin milletvekili seçilmesi mümkün olamıyordu. Anayasa uyarınca, milletvekili olmayanların da Başbakan olması, halen mümkün değil.
Erdoğan, kurduğu AK Parti'nin Genel Başkanı olarak, partisini 2002 genel seçimlerine soktu. Parti seçimlerde büyük başarı kazanıp, tek başına iktidar olmayı başardı. Ancak hakkındaki hapis cezası nedeniyle, kendisi milletvekili seçilemedi. AK Parti Genel Başkanı olarak kaldı, Başbakanlığı ise Abdullah Gül üstlendi.
SİİRT'TEN VEKİL SEÇİLDİ, BAŞBAKAN OLDU
2003'ün ilk aylarında dönemin Abdullah Gül başkanlığındaki AK Parti hükümeti ve ana muhalefet partisinin anlaşarak yaptığı Anayasa değişikliği ile Erdoğan'ın yargılandığı suçtan hüküm giyenlere milletvekili yolu açıldı.
Ve Erdoğan'a milletvekili/Başbakan olma yolunu kapayan Siirt, bir kez daha devreye girdi.
Erdoğan, tam 10 yıl önce, 9 Mart 2003 tarihinde yapılan ara seçimle, Siirt'ten milletvekili seçildi. Böylece Başbakan olmasının da yolu açıldı.
Erdoğan, Siirt'in hayatındaki bu sembolik önemini unutmadı. Ve milletvekili seçilmesinin 10. yıldönümünü de Siirt'te geçirme kararı aldı.
AK PARTİ SİİRT İL BAŞKANI: TARİHİ OLAYIN YILDÖNÜMÜ
Nitekim AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş da geçen hafta yaptığı açıklamada, 9 Mart tarihinin önemine dikkat çekerek,
Erdoğan'ın Siirt'te okuduğu bir şiir nedeniyle mahkum olduğunu ve ardından Siirt halkının 9 Mart 2003 tarihinde çok büyük bir oy oranı ile kendisini milletvekili seçtiğini söyledi. İlbaş, "bu tarihi olayın yıldönümüne denk gelen", Başbakan Erdoğan'ın Siirt ziyaretinin, bu nedenle "daha anlamlı" olduğunu da söyleid.
Başbakan Erdoğan'ın, milletvekili seçilmesinin 10'uncu yıl dönümünü, Siirtlilerin arasında geçireceğini  söyleyen AK Parti İl Başkanı,  "Siirt için ve siyaset tarihimiz için çok anlamlı bir olaydır. Dünya siyaset tarihi açısından da önemli bu olayın 10'uncu yıl dönümünü yaşıyoruz. Siirt halkı on yıl önce; yiğidi düştüğü yerden kaldırmış ve siyaset dünyamıza armağan etmişti. Vefakar Başbakanımız da bu önemli günde bizleri onurlandırdı. Biz de bu olayı muhteşem bir kutlama ve törenlerle bir kez daha yaşamak istiyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)