BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan adaylık sonrası ilk açıklama----

Erdoğan'dan adaylık sonrası ilk açıklama

Erdoğan'dan adaylık sonrası ilk açıklama
01 Temmuz 2014 - 12:17 www.finansgundem.com

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adaylığı sonrası ilk konuşmasına dualarla başladı

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı resmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Erdoğan'ın adaylığı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından ilan edildi. Şahin, Başbakan Erdoğan'ın tüm AK Parti milletvekillerinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterildiğini açıkladı.

ERDOĞAN KONUŞMA YAPTI

Erdoğan'ın hayatını anlatan belgeselin ardından dombıra müziği eşliğinde kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan konuşma yaptı:

"Zaferin sahibi sadece ve sadece Allah'tır. Bu davayı bugüne eriştiren rabbime sonsuz hamdü senalar olsun. Bu davanın hizmetkarlığını yapmış her bir kardeşime rabbim rahmet etsin onlardan Allah razı olsun. Ya rab sen ki kullarının hareketini taktir ettin. Bizim hareketimiz doğruluk üzere. Ya rab bizim göğsümüzü genişlet. Sana ve senin yarattıklarına halka hizmet için güzel yolculuğa hazırlanıyoruz.

Bizi hasetten muhafaza eyle ya rabbi. Bizi ailemizi bütün yol arkadaşlarımızı yolların tuzaklarından kor uallahım. Selçuklu sultanı alparslan gibi kefen giyerek yola koyulduk. Sen ki her şeye gücü yetensin. Bu milleti bir kez daha milleti zeferle müjdele ya rab.

Kutlu yolculuğu insanlık için hayırlara vesile ya rab. Amin amin. Her birinize sonsuz teşekkür ediyorum.

KENDİSİNE VERİLEN İKİ BİLEZİK

İstanbul'un yoksul semtlerinden biriydi. Elini uzattı elimi tuttu bunları annem gönderdi dedi. Annem seçildikten sonra sakın bizi unutmasın dedi. İki tane bileziği elime tutuşturdu. Daha ne olduğunu anlayamadan oyuncağındaki bileziğini çıkarık bana verdi ve kaybolup gitti.

O BÜYÜK MESAJI UNUTMADIK

Pınarhisar'da hep o çocuğun bakışları vardı. Annesi seçildikten sonra bizi unutmasın demişti ya. Allah'a hamdolsun o büyük mesajı unutmadık. Biz siyaseti o temiz yürekler için yaptık. Siyaseti onlar için yaptık. 20 yaşındaki yavrusunu askere gönderen şehit bedenini teslim alırken vatan sağolsun diyen onlar için yaptık.

İTİLMİŞLER İÇİN SİYASET YAPTIK

Dicle'nin kenarından kaybolan koyunların hesabını sormak için siyaset yaptık. Mamak cezaevindeki zulmün hesabını sormak için siyaset yaptık. Yoksul olduğu için insan yerine konulmayan adam gibi adamlar için siyaset yaptık. hükümet konaklarında itelenen temiz yürekler için siyaset yaptık. Balkanlarda terkedimiş mağdurlar için filistin için somali için afganistan için siyaset yaptık. Biz siyaseti makam için ikbal icin yapmadık. Biz siyseti allah için millet için yaptık. Biz siyaseti istiklalimiz için yaptık. Seçildikten sonra bizi unutmasın diyen tüm unutulmuşlar için siyaset yaptık.

Bu ülke bize oy verenler kadar vermeyenlerin de ülkesidir. Biz, Türkiye'yi onlar için de büyüttük. Bu güzel ülke bizi sevenler kadar sevmeyenlerin de ülkesidir. Bu güzel ülkede hakları, özgürlükleri, kazanımları 77 milyon için büyüttük.

GERİCİ DEDİLER

Namaz kılanlara gerici dediler. Evine ayakkabısını çıkarak girenlere farklı gördüler gerici dediler. Başını örten bacılarımıza hayatı dar ettiler.

HER YENİLGİYLE DAHA BİLENDİK

Bütün samimiyetimle ifade ediyorum. Başkalarının bize ne dediğine başkalarının kalıplarından olmadık yaranmanın kendimizi kabul ettirmenin onların istediği standart vatandaş olmanın derdine düşmedik.

Diklenmeden dik durduk. Allah'ın yardımı ne zaman diye sorulduğu dönemlede sabredin dedik. Alah'ın yardımı yakındır diyenler olduk. Her yenilgiyle daha da bilendik. Her darbeyle daha da güçlendik.

KRİTERİMİZ HER ZAMAN HAK OLDU

Kriterimiz her zaman hak oldu, kimin ne dediğine değil hakkın ne dediğine milletin ne dediğine baktık.

Asimilasyon yoluyla kimseyi benzetmenin yoluna gitmedik. Onlar ayrıştırdılar biz birleştirmenin mücadelesini verdik. 200 yıldır özgüveni hırpalanan türkiye'den kendi ayakları üzerinde ben de varım iddiasında olan bir Türkiye hayal ettik.

SİZ KİMSİNİZ

200 yıldır sistemli bir şekilde bizi ecdadımızdan koparmak istediler. Herkesin karşısında el pençe durmamızı isediler. Bizim kalıba girmememizi istediler. Cesaretle siz kimsiniz diye sorduk. Evet siz kimsiniz. Bize tepeden bakma cüretini nereden buluyorsunuz. Biz halkız biz alparslanın osman gazinin torunlarıyız. Biz Erbakan'ın hatırasını muhafaza edenlerdeniz. Biz ilmiyle sanatıyla medeniyet inşa etmiş bir milletin mensuplarıyız.

KAPI ARALADIK

Bu ülkenin çocuklarına aydınlık bir gelecek umudu aşıladık. Bu aziz millete hayal gibi görünen seviyelerin ulaşılabilir olduğunu gösterdik. Biz bir çığır açtık, bir kapıyı araladık..

 VESAYETLER TARİHİ KAPATILIYOR

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi dönüm noktasıdır. Basit teknik bir değişiklik değildir. Sadece yöntemin değişmesi değildir. Bir tarihin vesayetler tarihinin bu ülkede kapatılmasıdır böyle bilelim.

 Cumhurbaşkanı tarafız olsun derken esasen devletin yanında milletin karşısında olsun diyorlar, bu dönem kapandı. İnsanını yaşatmayan devlet payidar olamaz. İnsanı yaşatmayan devlet adil olamaz.

DEMOKRASİNİN TARAFINI TUTAN CUMHURBAŞKANI

Eğer milletim takdir eder bu kardeşimini getirirse devletle milleti kucaklaştıran milletin çıkarlarını gözeten demokrasinin tarafını tutan bir cumhurbaşkanı seçilmiş olacaktır. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı  herkesin hakkını hukukunu gözeten cumhurbaşkanıdır, yetkilerini millete karşı değil millet için kullanan cumhurbaşkanıdır.

TÜRKİYE'NİN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIZ

Sadece bir kesimin değil Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olacağız. Bize oy versin ya da vermesin herkesin cumhuraşkanı olacağından kimseni şüphesi olmasın. Tüm siyasi görüşlerin oylarına talip olduğumu onların oylarını alacağıma inanıyorum.

Tek gayem 77 milyona hizmet sağlamak olacaktır. Farklı bir cumhurbaşkanlığını ortaya koyacağız. Kardeşliği yüceltmek için çok daha fazla çalışacağız.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE PARALEL YAPILANMA

Çözüm sürecinin sekteye uğramasıa asla izin vermeyiz. Paralel devlet yapılanmasıyla mücadele çok daha güçlü şekilde süreceğini özellikle ifade etmek isterim. Paralel devlet yapılanmasına asla müsamaha gösetrmeyeceğiz, zerre kadar teviz vermeyeceğiz, hukuk içinde kirli yapıyı tasfiye edeceğiz.

BEN YOK BİZ VAR

Siyasetin ben ile değil biz ile yapılacağına gönülden inandık. Mücadelenin başınade ben yoktu biz vardı. 40 yılın sonunda yine ben yok biz var. Recep Tayyip Erdoğan her canlı gibi fanidir. Bu davamız fani şahsiyetler üzerine değil baki hakikatler üzernie inşa edilmi bugüne kadar gelmiştir.

Kendisi olmadan bu davanın olmayacağını zannedenler bu davayı anlayamamıştır. Arkada bu davayı omuzlayacak kahramanlar olduğunu biliyorum. Güçla kadroların olduğuna inanıyorum. Gençlerle siyaset yaptık, 3 dönem kuralını getirdik. Gayemiz dinamik yapıyla geleceğe yürümektir.

18 YAŞ ÖNERİSİ

25 yaşa indirdiğimizde birileri sağına bir genç alıyor soluna bir genç alıyor parlamentoyu çoluk cocuğa mı teslim edeceğiz diyor. 25 yetmez 18 yaşa seçmeyi veriyorsak gelin seçilmeyi de verelim. Biz 21 yaşında karanlık çağı kapatıp aydınlık çağı açan Fatih'in torunlarıyız.

EŞİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Onlar beni çok çok iyi anladılar. Her an bana destek oldular. anlamlı günde eşime sabrından dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarıma sabırlarından anlayışlarını fedakarlıklarından ötürü teşekkür ediyorum.

ÇOCUKLARINDAN AF DİLEDİ

Evin odasında pusula görmüştüm. Geceleri bir iki eve geliyoruz. Kızım pusulaya şunu yazmıştı: Babacım bir geceni de bize ayırır mısın demişti.

Şu anda kızım aramızda. Ben onlardan hep razı oldum. Onlara yeteri kadar vakit ayıramadığımız için beni affetmelerini benden razı olmalarını diliyorum.

VEDA DEĞİL AÇILIŞ

Birbirimizden ayrılmıyoruz, yeni bir başlangıcın heyecanı hep birlikte yaşıyoruz. Seçilirsek grup kürsülerinde bizimle biraraya gelemeyeceğiz ama bizler ezelden kardeşiz. Ebediyen kardeş olarak hasbihal edeceğiz. Birbirimizen kopmayacağız. Her aşamada birlikte hükümetimizle birlikte hareket edeceğiz. Bugünlere birikte geldik. Allah'ın izniyle birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Bir kez daha takdir milletindir. Millet son sözüyle birlikte kararını söyleyececektir. Her birinizden helalllik diliyorum. Bu kapanış değil veda değil bizim için çok farklı bir an işte bu bir hatim değil inanıyoum ki fatihadır, açılıştır.  (Erdoğan fatiha süresinin mealini okudu)"
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı01 Temmuz 2014 20:00

    her toplum hakettiği gibi yönetilir, tencere kapak misali. avrupada adı yolsuzluğa karışmış herkes incelenirken bizde mevki makam veriliyor, ne diyim Allah hakettiğinizden de fazlasını versin, dünyanın başına bela ortadoğudan çıkan bu işte...

  • rözer01 Temmuz 2014 17:29

    siz Allah için,millet için,mağdurlar için siyaset yaptınız.Ülkemizin geldiği noktayı görmek istemeyenler,size çamur atmaya devam ediyor,buna üzülüyoruz.

  • koca türkiye de boş çıktı 01 Temmuz 2014 16:29

    tayyibettin ekmeleddin selahaddin abuziddin ama kabahat bizde

  • gözlerimiz doldu 01 Temmuz 2014 16:26

    ben şu sıralar beni israil oğullarından netanyahunun ne dediğine bakıyorum nedense bu dualar falan iyi de barzaninin arkasındaki netanyahu ile aynı çizgiye gelinmesi enterasan

  • buffet01 Temmuz 2014 14:45

    Bu chp ve MHP bu vizyonsuzlukla ve bu kafalarıyla daha çok erdoğana hizmet ederler.

  • hakan277201 Temmuz 2014 14:32

    O Eşrefi Mahlukat O adam gibi adam halkın milletin işte bu benim dediği adam.Bu benim başbakanım bu benim cumhurbaşkanım diyebileceği adam Ömrün bereketli yolun açık Yar ve yardımcın Allah olsun.

  • anıl01 Temmuz 2014 14:14

    yalanlar yalanlar diye bir şarkı vardı

  • xyz01 Temmuz 2014 14:03

    sonu hüsran olacak uzun adamın...

  • Volkan Y.01 Temmuz 2014 12:53

    Vay be su ve simit satmış.Şimdi bütün su ve simit satan insanlar ileride cumhur adayı olabilirim diye düşünmeye başlamışlardır.Bırakın bu biz eskiden fakirdik edebiyatlarını.Ne oldu?piyangomu vurdu yoksa elmas madeni evin altındanmı çıktı.Gemicikler nasıl oldu cevap veremezsiniz cevap.Halk fakir ve siz hala acıtasyon yapın.