BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Trump'ın Halkbank diyaloğu----

Erdoğan ve Trump'ın Halkbank diyaloğu

Erdoğan ve Trump'ın Halkbank diyaloğu
03 Kasım 2018 - 05:25 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında 1 Kasım'da gerçekleşen telefon görüşmesindeki Halkbank diyaloğunu köşesine taşıdı. İşte Fırat'ın o yazısı:

Kaşıkçı cinayeti konuşulmadı. Fırat’ın doğusu konuşulmadı.

1 Kasım 2018 Trump-Erdoğan telefon görüşmesinin ana gündem maddesi, karşılıklı bakan yaptırımlarının kaldırılması ve eşzamanlı açıklamaydı. İki ülke ilişkilerinin normalleşme sürecindeki önemli adımdı. ABD Başkanı Trump, “Yaptırımları kaldırıyoruz, normalleşme yönünde önemli bir adım atıyoruz” dedi.

Rahip Brunson’ın yargılanma sürecinin bitmesi ve ülkesine dönmesinin ardından yaptırımların kaldırılması konusunda her iki ülkeden de güçlü mesajlar verilmişti. Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ulaştı. ABD, iki bakana yönelik yaptırımları kaldıracağı bilgisini Ankara’ya iletti. 1 Kasım’da iki liderin görüşmesinde de yaptırımların kaldırılmasına ilişkin açıklamanın Beyaz Saray ve Cumhurbaşkanlığı’ndan eşzamanlı yapılmasına karar verildi. Sadece bu değil, Trump’ın telefonda “Kaldırıyoruz” sözlerinden sonra edindiğim bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli bir talebini yineledi. Aralarında şu önemli diyalog geçti.

Erdoğan: Biliyorsunuz, Halk Bankası süreci devam ediyor. Artık bu soruşturma sürecinin de düşürülmesini istiyoruz. Normalleşme sürecinde önemli bir adım olacaktır.

Trump: Hazine Bakanlığımla görüşüp nasıl bir yöntem izleyeceğiz, nasıl olacağına bir bakacağım.

Ankara’daki bilgi, soruşturma dosyasının ABD Adalet Bakanlığı’ndan Güney Bölgesi Savcısı’na gönderildiği yönünde. İdari bir kararla da bunun kaldırılabileceği düşünülüyor. Görüşmede Trump’ın bu konuda bilgi vereceğini söylediği belirtiliyor.

Gözler artık Paris’te.

Telefon görüşmesinde liderler Paris’te görüşmek üzere sözleştiler.

11-12 Kasım tarihlerinde yapılacak Paris Barış Konferansı’nda iki lider bir araya gelecek.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adsız 03 Kasım 2018 13:22

    Zamanında yapılan paris görüşmeleri gibi olursa vay halimiZe

  • Konuda uzak03 Kasım 2018 12:59

    Sizin gibiler hep kaybeder..çünkü sabit görüşlüsünüz Ali bey...İleriyi göremez ve hep ıskalarsınız..

  • Ali Ergül03 Kasım 2018 11:51

    Döviz düşecek, borsa yükselecek sonuç olarak satılmış bir ülke ve hukuku guguk olmuş bir toplum. Bu bize yakışır diyenlere sözüm yok ama ben Türk’üm diyene bu yapılanlar vicdanımız kaldırmıyor. 10-15yıl içinde bunlar hepsi açığa çıkar ama iş işten geçmiş olur.

  • ALAATTİN CAMGÖZ03 Kasım 2018 17:22

    hala kafasını kumlara gömüp yaşayanların olduğunu görmekten üzülmekteyim.benim yaşım 56 1970 yıllarında chp iktidar elektrik kesintileri olurdu hergün.kömür, demir,yağ, tüp ilaç doktor vs.vs.kuyruklarında azmı bekledim.bizlere şuan rahatlık batmaktadır.aynen sana olduğu gibi.

  • mali 03 Kasım 2018 11:05

    İlişkiler rayına oturursa dolarda 4.30 hedef olur! 4.8 de kışlar.

  • Daşcı03 Kasım 2018 09:04

    Halkbank meselesi de çözülecek. Borsa yükselecek Dolar düşecek hadi hayırlisi