BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Putin'den ilk sözler----

Erdoğan ve Putin'den ilk sözler

Erdoğan ve Putin'den ilk sözler
03 Nisan 2018 - 17:01 www.finansgundem.com

Türkiye’nin 1955’te başlayan nükleer enerji sürecinin ilk santral projesi olan ‘Akkuyu Santralı’nda temel atma töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımları ile gerçekleştirildi

Türkiye’nin 1955’te başlayan nükleer enerji sürecinin ilk santral projesi olan ‘Akkuyu Santralı’nda temel atma töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımları ile gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Akkuyu Nükleer Santrali2nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN "2023'TE EN BÜYÜK 10 EKONOMİDEN BİRİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ"

Erdoğan'ın konuşması şu şekilde:

* Bugün tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Akkuyu’nun temelini burada bugün değerli dostum Putin ile birlikte atmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Rusya federasyonu ile birlikte birçok stratejik projeyi hayata geçiriyoruz.Ülkelerimiz Suriye’deki terör tehdidinin bir an önce sona erdirilmesi için de işbirliği içindedir. Ülkemizin güvenli sürdürülebilir enerjiye sahip olması için yaptığımız planlamalar içinde nükleer enerji önemli bir yer tutuyor. Akkuyu’da ilk reaktörün 2023 yılında devreye alınmasıyla Türkiye’de nükleer enerji kullanan ülkeler arasına dahil olacaktır. Akkuyu tüm üniteleriyle devreye girdiğinde tek başına ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10’nun karşılayacaktır. Şu an yüzlerce gencimiz Rusya’da nükleer enerji konusunda öğrenim görüyor. İnşallah bu gençlerimiz ülkemize dönerek önemli görevler üstlenecektir. Akkuyu projesine karar verdiğimiz andan itibaren Sayın Putin başta olmak üzere tüm Rus makamlarıyla yoğun temaslarımız oldu. Böylesine çetrefilli konuda hızlı mesafe almamızın sebebi iki tarafın işbirliğidir. Gece gündüz demeden bu projeyi hayata geçiren Enerji ve tabii kaynaklar bakanımız ve tüm yetkililerimize de teşekkür ediyorum.

PUTİN: "PROJE ÇEVRE DOSTU OLACAK"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in konuşmasından notlar

* İnşaata başlamamızla sizleri tebrik etmek istiyorum. Bugün sadece Türkiye’de ilk nükleer santralinin inşaatına başlamıyoruz. Türkiye’nin nükleer sektörünü oluşturuyoruz. Bu tamamen yeni bir dönem. Yeni bir adım. Türkiye’nin ekonomisinin gelişmesinde yeni bir basamak. Santral Türk tüketicilerine hem ucuz hem de temiz elektrik sağlayacaktır. Siparişlerin büyük çoğunluğu Türk şirketleri tarafından alınacaktır. 350’yi aşkın Türk şirketi tedarikçi listesine dahil olmak istiyor. Yüksek kalifiye uzmanların yetiştirilmesinde de işbirliği yapmak istiyoruz. Rusya’da nükleer konusunda eğitim gören Türk öğrencilerine Akkuyu için teklifte bulunduk. TBMM milletvekillerine de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Son derece iddialı bir hedefimiz var. 2023 yılında ilk enerji blokunun devreye girmesini hedefliyoruz.

İşte Akkuyu Nükleer Santrali'nden ilk fotoğraflar

 

Akkuyu'nun temeli atıldı

 

Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'de

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)